Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučkina pita s sirom in zelišči

Lahkotna pita iz listnatega testa z rikoto, sirom in svežimi zelišči. Okusna topla ali hladna in pripravljena hitro.

Lahkotna pita iz listnatega testa s rikoto/skuto, sirom in svežimi zelišči. Dobra topla ali hladna.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 1 listnato testo (200 g, razvaljano)
  • 1 večja bučka
  • 150 g rikote
  • 80 g naribanega sira
  • 1 jajce
  • pest sesekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan)
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu
Priprava
  1. Pečico segrej na 200 °C. Pekač obloži s papirjem za peko in razpni testo.
  2. Bučko nareži na tanke kolobarje. Če je zelo vodena, jo rahlo posoli, pusti 10 min in obriši.
  3. Rikoto zmešaj z 1/2 sira, jajcem, zelišči ter soljo in poprom po okusu.
  4. Okrogel pekač obloži s testom. Rob, ki gleda čez pekač, zavihaj navznoter. Izmenično razporedi narezano bučko in nadev; posuj s preostalim sirom. Rob premaži z oljem.
  5. Peci približno 30 min, do zlato rjave. Postrezi s preprosto zeleno solato.

Namig: Dodaj tanke rezine rdeče čebule ali malo fete za kontrast.

0.0/ 5 (0)
listnato testo
KLISTNATO TESTO

Listnato testo je sestavljeno iz številnih plasti maščobe v kombinaciji s kvašenim testom. Med peko se maslo topi in ločuje posamezne plasti testa...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo