Lahkotna pita iz listnatega testa s rikoto/skuto, sirom in svežimi zelišči. Dobra topla ali hladna.
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 listnato testo (200 g, razvaljano)
- 1 večja bučka
- 150 g rikote
- 80 g naribanega sira
- 1 jajce
- pest sesekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, timijan)
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Priprava
- Pečico segrej na 200 °C. Pekač obloži s papirjem za peko in razpni testo.
- Bučko nareži na tanke kolobarje. Če je zelo vodena, jo rahlo posoli, pusti 10 min in obriši.
- Rikoto zmešaj z 1/2 sira, jajcem, zelišči ter soljo in poprom po okusu.
- Okrogel pekač obloži s testom. Rob, ki gleda čez pekač, zavihaj navznoter. Izmenično razporedi narezano bučko in nadev; posuj s preostalim sirom. Rob premaži z oljem.
- Peci približno 30 min, do zlato rjave. Postrezi s preprosto zeleno solato.
Namig: Dodaj tanke rezine rdeče čebule ali malo fete za kontrast.

KLISTNATO TESTO
Listnato testo je sestavljeno iz številnih plasti maščobe v kombinaciji s kvašenim testom. Med peko se maslo topi in ločuje posamezne plasti testa...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar