Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Namaz iz rdeče pese – barvit in zdrav

Namaz iz rdeče pese – zdrav, barvit in okusen namaz za kruh ali prilogo.

Če bi morala imeti jesen eno barvo, bi bila to prav gotovo barva rdeče pese. Ta živahna korenovka je kot nalašč za nekaj drugačnega – recimo namaz, ki preseneti s svojo svežino in barvo. Poleg tega pa ima pesa tisto lepo prednost, da jo lahko uporabiš tako v slanih kot sladkih jedeh, pri namazih pa se pokaže v najboljši luči.

Ta namaz je idealen za mazanje na popečen kruh, kot dodatek k sendviču ali kot dip k hrustljavim palčkam. Z nekaj osnovnimi sestavinami dobiš kremast, hranljiv in popolnoma “instagramabilen” namaz, ki vedno požanje navdušenje.

Zakaj poskusiti?

  • Barva je osupljiva in takoj poživi mizo.

  • Okus je uravnotežen: sladkoba pese, kislina limone in oreškasta nota oreščkov.

  • Priprava je hitra in enostavna – vse skupaj zmešaš v blender in že je pripravljeno.

👉 Recept tukaj

❓ Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali moram peso za ta namaz prej skuhati?
Da, najbolje je uporabiti kuhano ali pečeno peso. Lahko jo skuhaš doma ali pa uporabiš že kuhano vakuumsko pakirano peso.

Kako dolgo zdrži namaz v hladilniku?
V dobro zaprti posodici zdrži 3–4 dni. Pred serviranjem ga le na hitro premešaj.

S čim lahko postrežem namaz iz rdeče pese?
Odličen je na popečenem kruhu, v sendvičih, kot priloga k mesnim jedem ali pa kot dip za svežo zelenjavo in krekerje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo