Barvite paprike so popolne za hitro polnitev – tokrat z rikoto, špinačo in malo parmezana. Zelo enostavno, a hkrati sveže in nasitno.
Sestavine
- 2 večji papriki
- 200 g rikote
- 100 g sveže špinače
- 50 g naribanega parmezana
- 1 strok česna
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
- Pečico segrej na 200 °C.
- Papriki odreži vrh in odstrani semena.
- Na ponvi na malo olja poduši česen in špinačo.
- Primešaj rikoto, parmezan, sol in poper.
- S to maso napolni paprike in jih zloži v pekač. Vrha paprike daš poleg v pekač.
- Peči 20 minut, da postanejo rahlo zapečene. Pred serviranjem pokrij s pečenima vrhoma.
Odlično se podajo s preprosto paradižnikovo omako ali kosom svežega kruha.
Ni komentarjev
Objavite komentar