Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Popečene polnjene paprike z rikoto in špinačo

Pečene paprike, polnjene z rikoto, špinačo in parmezanom – lahka in nasitna jed.

Barvite paprike so popolne za hitro polnitev – tokrat z rikoto, špinačo in malo parmezana. Zelo enostavno, a hkrati sveže in nasitno.

Sestavine

  • 2 večji papriki
  • 200 g rikote
  • 100 g sveže špinače
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Pečico segrej na 200 °C.
  2. Papriki odreži vrh in odstrani semena.
  3. Na ponvi na malo olja poduši česen in špinačo.
  4. Primešaj rikoto, parmezan, sol in poper.
  5. S to maso napolni paprike in jih zloži v pekač. Vrha paprike daš poleg v pekač.
  6. Peči 20 minut, da postanejo rahlo zapečene. Pred serviranjem pokrij s pečenima vrhoma.

Odlično se podajo s preprosto paradižnikovo omako ali kosom svežega kruha.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo