Kremasta rižota, ki se lepo “ziba” na krožniku, je vedno zmagovalka. Šparglji prinesejo svež, zelen kontrast, parmezan pa tisti prijetni, slani zaključek. Če ni sezone, iz omare potegneš zamrznjene in zmaga ostane enaka.
Sestavine
- 200 g riža arborio
- 200 g špargljev
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 50 g parmezana
- 30 g masla
- 600 ml zelenjavne osnove ali voda + jušna kocka
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
- Čebulo in česen sesekljajte, popražite na olju. Dodajte riž in pražite 2 min.
- Zalivajte z osnovo po zajemalkah in mešajte (cca. 15 min).
- Dodajte narezane šparglje, kuhajte še 5 min.
- Na koncu vmešajte maslo in parmezan.
Namig: Dodajte kanček limonine lupinice za dodatno svežino.
Ni komentarjev
Objavite komentar