Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Veganski burger iz čičerike

Hrustljav in nasiten čičerikin burger v mehki bombetki – idealen za brezskrben petek.

Petek je za burger in točka. Čičerika, malo ovsenih kosmičev in prava mešanica začimb dajo polpet, ki je zunaj hrustljav, znotraj pa prijetno nežen. Zelenjava po želji, bombetka mehka – in vikend je formalno odprt.

Sestavine

  • 1 pločevinka čičerike (400 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • začimbe po okusu (kumina, paprika, sol, poper)
  • 2 burger bombetki + dodatki (solata, paradižnik, kumarice)

Priprava

  1. Čičeriko odcedite, zmeljite skupaj s čebulo, česnom in kosmiči.
  2. Dodajte jajce in začimbe, oblikujte polpete.
  3. Specite jih na olju do zlato rjave barve.
  4. Sestavite burger z dodatki po želji.

Namig: Zraven ponudite pečen krompirček iz pečice.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo