Petek je za burger in točka. Čičerika, malo ovsenih kosmičev in prava mešanica začimb dajo polpet, ki je zunaj hrustljav, znotraj pa prijetno nežen. Zelenjava po želji, bombetka mehka – in vikend je formalno odprt.
Sestavine
- 1 pločevinka čičerike (400 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- začimbe po okusu (kumina, paprika, sol, poper)
- 2 burger bombetki + dodatki (solata, paradižnik, kumarice)
Priprava
- Čičeriko odcedite, zmeljite skupaj s čebulo, česnom in kosmiči.
- Dodajte jajce in začimbe, oblikujte polpete.
- Specite jih na olju do zlato rjave barve.
- Sestavite burger z dodatki po želji.
Namig: Zraven ponudite pečen krompirček iz pečice.
Ni komentarjev
Objavite komentar