Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečeni njoki s špinačo, česnom in parmezanom

Pečeni njoki s špinačo, česnom in parmezanom – kremasto in hrustljavo hitro kosilo v 25 minutah.

Kremasti njoki z zapečeno skorjico. Najprej jih skuhaj, potem jih na hitro popeci, dodaj špinačo in smetano – vedno uspe.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g krompirjevih njokov
  • 2 pesti sveže špinače
  • 1 strok česna
  • 150 ml sladke smetane za kuhanje
  • 35–40 g naribanega parmezana
  • 1 žlica olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Njoke najprej skuhaj v slani vodi, nato jih odcedi.
  2. V ponvi segrej olje in popeci njoke 5–7 minut, da postanejo zlato rjavi.
  3. Dodaj česen in špinačo, praži 2 minuti, da špinača uvene.
  4. Dodaj smetano, parmezan, sol in poper. Kuhaj še 1–2 minuti, da se omaka zgosti.

Namig: Za svežino dodaj malo limonine lupinice.

0.0/ 5 (0)
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
TORTE • RECEPTI

Še več idej za TORTE...

Za vse pričožnosti...

Razišči
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
KUHLA • 7 IZDAJI

Še več idej za ...

Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju

Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo