Kremasti njoki z zapečeno skorjico. Najprej jih skuhaj, potem jih na hitro popeci, dodaj špinačo in smetano – vedno uspe.
Sestavine (za 2 osebi)
- 300 g krompirjevih njokov
- 2 pesti sveže špinače
- 1 strok česna
- 150 ml sladke smetane za kuhanje
- 35–40 g naribanega parmezana
- 1 žlica olja
- sol in poper po okusu
Postopek
- Njoke najprej skuhaj v slani vodi, nato jih odcedi.
- V ponvi segrej olje in popeci njoke 5–7 minut, da postanejo zlato rjavi.
- Dodaj česen in špinačo, praži 2 minuti, da špinača uvene.
- Dodaj smetano, parmezan, sol in poper. Kuhaj še 1–2 minuti, da se omaka zgosti.
Namig: Za svežino dodaj malo limonine lupinice.
TORTE • RECEPTI
Še več idej za TORTE...
Za vse pričožnosti...
Razišči
KUHLA • 7 IZDAJI
Še več idej za ...
Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju
Poglej ponudbo

Ni komentarjev
Objavite komentar