Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Crostini z dimljenim lososom in avokadom – elegantni grižljaji za vsak praznik

Hrustljavi crostini z dimljenim lososom, avokadom in kremnim sirom. Elegantna praznična predjed, pripravljena v 15 minutah.

Elegantna, preprosta in sveža ideja za praznično obložene mize. Hrustljav kruhek, kremast avokado in dimljeni losos ustvarijo kombinacijo, ki vedno izgleda kot iz fine restavracije – pa jo pripraviš v manj kot 15 minutah. Idealno za božični brunch, silvestrsko druženje ali kot lahka predjed med več hodi.

Crostini z dimljenim lososom in avokadom

Elegantni crostini z dimljenim lososom, avokadom in kremnim sirom – pripravljeni v manj kot 15 minutah.

Sestavine

Sestavine (za cca 12 crostinov):

  • 1 bageta ali čebata
  • 150 g dimljenega lososa
  • 1 zrel avokado
  • 2 žlici kremnega sira (Philadelphia, mascarpone ali ABC)
  • 1 žlička limoninega soka
  • sol in poper po okusu
  • olivno olje za premaz
  • svež koper in granatno jabolko za dekoracijo

Postopek

  1. Bageto nareži na rezine, premaži z olivnim oljem in hrustljavo popeči v pečici (200 °C / 5–7 minut) ali v ponvi.
  2. Avokado z vilico zmečkaj, dodaj limonin sok, sol, poper in po želji kapljico olivnega olja.
  3. Na vsak crostini namaži plast pretlačenega avokada, nato kremni sir.
  4. Dodaj košček dimljenega lososa.
  5. Okrasi s svežim koprom in zrni granatnega jabolka za praznični videz.
Namig:
Crostini lahko pripraviš že vnaprej, vendar losos in avokado dodaj šele tik pred serviranjem, da kruhek ostane hrustljav. Če želiš bolj izrazit okus, v kremni sir zmešaj ščepec hrena ali limonine lupinice.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo