SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Sladica "Čokoladni kozarec"

Sladica, ki bo vedno zažgala, vsebuje pa tisto čemer se noben od nas ne more upreti.
sladica iz čokolade, recepti čokolada, recepti sladica, recepti sladica čokolada


Zahtevnost:
23 minut
Sestavine za 5 oseb:
TEMNA ČOKOLADNA KREMA
0,10 kg črne čokolade
0,20 l sladke smetane
BELA ČOKOLADNA KREMA
0,10 kg bele jedilne čokolade
5 zvrhanih žlic kremnega sira mascarpone
POMARANČNA KREMA
2 srednje velike pomaranče
2 žlice kristalnega sladkorja
2 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
ena noževa konica cimeta
KOKOSOVA KREMA
0,05 kg jedilne čokolade
4 zvrhane žlice kokosove moke
6 žlic kremnega sira mascarpone
2 zvrhane žlice mletega sladkorja
DODATEK
listi sveže mete
mleti sladkor
PRIPRAVA KREM
Temna čokoladna krema

V kozici pogrejemo sladko smetano. 

Smetano tik pred vreliščem odstavimo, dodamo črno čokolado in s pomočjo kuhinjske metlice mešamo (2 min) toliko časa, da dobimo gostljato zmes.
Bela čokoladna krema

Nad vodno soparo stopimo belo čokolado.

Stopljeni beli čokoladi dodamo mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice zmešamo v gladko zmes.
Pomarančna krema

Pomaranči olupimo, odstranimo koščice in s pomočjo paličnega mešalnika fino zmeljemo.

Fino zmleti pomaranči stresemo v kozico, dodamo kristalni sladkor in cimet ter zavremo.

Ko sestavine zavrejo, prilijemo jedilni koruzni škrob, ki smo ga predhodno raztopili v 0,03 l hladne vode.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.

Kokosova krema

Nad vodno soparo raztopimo jedilno čokolado.

Raztopljeni čokoladi dodamo kokosovo moko, mascarpone in mleti sladkor ter dobro zmešamo.
SESTAVLJANJE SLADICE
Pripravimo pet steklenih kozarcev, v katerih boste pripravili odlično čokoladno naslado.

Čokoladno kremo razdelimo v pet steklenih kozarcev.
Belo čokoladno kremo s pomočjo dreserne vrečke nabrizgamo čez kremo iz črne čokolade.
Ohlajeno pomarančno kremo položimo na kremo iz bele čokolade.
Čez pomarančno kremo nabrizgamo kremo iz kokosa.
Na leseno desko položimo oprane in osušene sveže metine liste in potrosimo z mletim sladkorjem.
Posladkane metine liste položimo na vrh sladice.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

3 komentarji :

  1. koliko časa je ta sladica lahko v hladilniku?
    Bo vredu, če jo naredim dopoldan in dam do poznega večera v hladilnik (tam okoli 23.00ure bi jo postregla)
    hvala in lp, Anda

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav Anda :-)
    Sladico imaš lahko tudi dva dni v hladilniku! Edino kar je, pokrij s PVC folijo.

    OdgovoriIzbriši


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]