SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Obložena rezina hruške

Preprosta, hitra in okusna ideja za malico TO GO, a hkrati lahko z okusno rezino hruške razveselite tudi sošolce, sodelavce, ...

Kaj se potrebuje za okusno obloženo rezino, ki ji je osnova hruška?

hruška (cca 400 g)
savinski želodec v rezinah (za eno rezino hruške cca 4 rezine)
kisla smetana (za eno hruško ena zvrhana žlica)
delikatesni hren (za eno hruško ena čajna žlička)
svež timijan
tribarvni grobo mleti poper
sol
limona


PREDPRIPRAVA
- hruško 10 minut kuhamo (čas kuhanja v vodi prilagodite velikosti ; čas kuhanja po recepturi za 420 g - hruška teže cca 300 g, čas kuhanja: 8 minut ) ; nato hruško po dolgem razrežemo na tri enako debele rezine in z vseh strani premažemo z limono
- v posodici zmešamo kislo smetano in delikatesni hren
- listke timijana odstranimo z vejice
PRIPRAVA

Rezine hrušk obložimo z rezinami suhega želodca. Nato na vsako rezino položimo po dobro čajno žličko kreme iz kisle smetane in hrena.
Pripravljene rezine potrosimo s svežim timijanom in ščepcem soli ter grobo mletega tribarvnega popra.

Rezine položimo v PVC posodo, pokrijemo in že je pripravljeno, da odnesemo s sabo v šolo, službo, na izlet ...
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]