Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rdeča pesa z robidami

Kombinacija okusne in zdrave rdeče pese s svinjskim laks karejem in robidami ponuja popoln in osvežujoč okus za poletne dni.
0
Kombinacija okusne in zdrave rdeče pese s svinjskim laks karejem in robidami ponuja popoln in osvežujoč okus za poletne dni.
4 gomolje rdeče pese
200 g listnate solate po lastnem izboru
100 g robid
150 g svinjskega laks kareja
2 zvrhani žlici kisle smetane
5 vejic luštreka
4 stroke česna
20 ml balzamičnega kisa
20 ml bučnega olja +za peko mesa
20 ml vinskega kisa
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu



Svinjski laks kare (svinjski hrbet brez kosti in mačobe, poznan tudi kot ombola) lahko zamenjate med drugim s piščancem, puranom, rosbifom, tofujem, tuno...
Rdečo peso operemo, olupimo, narežemo na krhlje in položimo na kos ALU folije. Pokapamo z balzamičnim kisom in bučnim oljem ter začinimo s soljo in tribarvnim grobo mletim poprom. Dodamo še grobo zrezan luštrek in česen. Zavijemo.
Postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 60 minut.

Zeleno solato očistimo, narežemo na manjše kose, operemo v hladni stoječi vodi in dobro odcedimo. Nato jo razdelimo na dva servirna krožnika.

Svinjski laks kare narežemo na srednje debele rezance. Mesne rezance stresemo na vročo ponev. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z bučnim oljem. Popečemo (8 minut). Pred koncem praženja, zalijemo z vinskim kisom in 40 ml vode. Na hitro povremo (2 minute).

Robide operemo pod tekočo vodo ter dobro odcedimo.
Servirano zeleno solato potrosimo z mesnimi rezanci, pečenimi krhlji rdeče pese in robidami. Dodamo kislo smetano in pokapamo s sokom, ki je nastal pri praženju mesnih rezancev.
Solata je popolna in okusna ideja za kosilo ali večerjo. Lahko pa si jo tudi brez zadržkov pripravite za malico "TO GO"...

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo