Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lignji v solati z drobnjakom

0
ZAHTEVNOST: *****
ČAS PRIPRAVE: 22 minut
NASVET: solato lahko postrežemo s toplim ali hladnim prelivom ; topel preliv se odlično poda k tršim solatam (endivija, radič, regrat, rukola...)
recepti za lignje, recepti za kalamare, praženi lignji, recepti za solate


Sestavine za 2 osebe:
16 lignjev z lovkami (cca 0,40 kg)
12 listov zelene solate po izboru
20 črnih izkoščičenih oliv
20 tankih kolobarjev podolgovate kumare
1 podolgovata zelena paprika
2 stroka česna
0,15 l sladke smetane
4 žlice ostre moke - tip 400
6 žlic vinskega kisa
4 žlice olivnega olja
1 šopek svežega drobnjaka
1 žlica majoneze
sol, poper, 1/2 čajne žličke rožmarina

Priprava:

Solatne liste operemo pod tekočo vodo, osušimo ter obložimo servirno posodo.
Lignje operemo, osušimo ter narežemo na centimeter debele kolobarje.

Narezane lignje povaljamo v moki in spečemo v ponvi na dveh žlicah olivnega olja (na vsaki strani jih pečemo 3 minute).
Pečene lignje potrosimo s ščepcem soli in jih položimo na zeleno solato.
Preliv za solato:
- kumaro očistimo in narežemo na tanke kolobarje
- papriko očistimo in narežemo na tanke kolobarje
- olive odcedimo

V ponvi segrejemo 2 žlice olivnega olja in v njem na hitro prepražimo kolobarje kumare in paprike ter olive, ki smo jih začinili s soljo in poprom.
- česen očistimo ter narežemo na tanke lističe
- drobnjak narežemo na grobo (1 cm)

Pečeni zelenjavi dodamo česen in drobnjak. Ko česen zadiši zalijemo z mešanico kisa in vode (6 žlic kisa in 3 žlice vode).
Dodamo še sladko smetano, ki smo ji primešali majonezo ter rožmarin.

Vse skupaj na hitro prevremo (2 minute).

Topel preliv prelijemo preko zelene solate in lignjev.

Na vrh položimo nekaj vejic drobnjaka.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo