Medeni lignji



Hitro pripravljen zdrav obrok!
Lignji in okusi marinade se odlično dopolnjujejo...

Tako kot vsako leto si ob prehodu v novo leto, vsaj pri večini, obljubimo zdravo prehrano. Po nekaterih raziskavah in tudi po mojih izkušnjah se držimo nekako tam do dvajsetega januarja, nato pa ponovno... 😉😊 Po težkih obremenitvah želodčkov v decembru se v začetku leta torej prileže nekaj lažjega... 👌
Pika na "i" preprosta in okusna solatka...
400 g očiščenih lignjev z lovkami
4 rdeče redkve
olivno olje
#Marinada
1 žlica olivnega olja
2 žlici medu
1 žlica ostrigine omake
1 čajna žlica suhega grobo mletega česna
sok polovice limone
#Priloga
200 g brstičnega ohrovta
1 manjši koromač
sok ene limone
⅓ čajne žlice soli
¼ čajne žlice grobo mletega čilija
olivno olje

#SestavineZa
2 osebe

#ČasCelotnePriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
mehkužci
gluten**

** odvisno od tega ali uporabite ostrigino omako z ali brez glutena

Okusi za začetek leta...
#PostopekPriprave
Lignje z lovkami operemo pod hladno tekočo vodo. Odcedimo in dobro osušimo. Nato jih po dolgem prerežemo (prerežete eno stranico, da dobite t.i. "list").
Rdeče redkve očistimo in narežemo na krhlje. 
Na lesena nabodala izmenično nabadamo lignje, lovke in krhlje rdeče redkve. Nabodala pokapamo z olivnim oljem.
Nabodala z lignji spečemo na vroči ponvi (vsaka stran 3 minute). Pred serviranjem jih premažemo z marinado, ki smo jo pripravili iz medu, olivnega olja, ostrigine omake, limoninega soka in česna.
Ob medenih lignjih serviramo kuhan brstični ohrovt in solatko iz koromača.  #KoromačSolatka Koromač prepolovimo, izrežemo koreninski del in narežemo na tanke rezine. Pokapamo z olivnim oljem, limoninim sokom in začinimo s soljo in čilijem. Premešamo.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018