Dimljena tuna s čilijemPoletni okusi!
Popestrite jedilnik! Naj se na jedilniku znajde tudi dimljena riba... 💪👌😉


V poletnem obdobju, najverjetneje tako kot jaz nekoliko prilagodite jedilnik. Pred vami je recept za preprosto in hitro pripravljeno solato oz. hladno poletno kosilo ali večerjo.
Pred pričetkom priprave kosila se bilo potrebno odpraviti po nakupih. Nakup želel opraviti na enem mestu, a na spisku bili med drugim tudi kalčki. Žal ni bilo svežih sojinih niti katerikolih drugih kalčkov. Zato bilo potrebno nekoliko spremeniti začrtan plan. V nakupovalni košari so tako končali konzervirani sojini kalčki. Torej če boste opazili sveže naj kar tej končajo v košari. Če pa boste pripravo tunine solate načrtovali par dni preje lahko kalčke vzgojite kar doma.
Popolni okusi za lahko idejo v poletnem obdobju...
.


170 g dimljene tune
konzerva sojinih kalčkov
2 žlici vloženega česna
1/2 kozarca vloženega suhega paradižnika

par listov bazilike
par vejic luštreka
sok ene limone
oljčno olje Morgan z okusom čilija#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
4 minute

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
soja
riba

Sojine kalčke stresemo s konzerve, oplaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Nato jih položimo na dva servirna krožnika.
Dimljeno tuno narežemo na tanke rezine. Z rezinami obložimo kalčke.
Krožnika obložimo s konzerviranim suhim paradižnikom in česnom. Dodamo sveže liste bazilike in luštreka. Pokapamo z limoninim sokom in oljčnim oljem Morgan z okusom čilija.
Oljčno olje Morgan s čilijem

Aromo ekološko pridelanega čilija dodajo izvrstnemu oljčnemu olju. Tako aromatizirano oljčno olje je pikantno in preplet arom oljčnega olja in pikantnih rdečih papričic. 

Med drugim ga priporočamo kot začimbo pri številnih jedeh, kot so omake, marinade, kot namizno začimbo za solatni preliv. VEČ⏩Objavite komentar

0 Komentarji