Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Puran z grenivko

Recept za zdrav in okusen obrok - kosilo ali večerja s kolekcije šmeksi žmah...


Okusno in zdravo za hitro kosilo in večerjo!

Še en recept namig iz kolekcije #šmeksižmah s podnaslovom "ŠMEKSI ŽMAH DAJET".

ZDRAV OBROK

S tedna v teden se nabira vse več "namig receptur" za kosilo in večerjo z rubrike, ki jo začel pripravljati v začetku novembra. In posledično vse težje izbirati, katero bi preje objavil... 🙈🙉🙊 Tako, da se za danes odločil, da objavim kar dva namiga. Prvi je tale spodnji, ki spada tudi med zdrave recepte. Drugi bo objavljen pa slabo urco ⏰kasneje in bo proti utež zdravemu obroku. Tako mene kot goste oba kosila zelo navdušila in se zelo težko odločim za zdravega ali kaloričnega.😣 Ker znam iti tudi jaz v svoji prehrani iz skrajnosti v skrajnost in se zelo rad grešim... 😉 Za tistega tadrugega lahko za enkrat namignem le toliko, da bila ena od strank zelo navdušena nad idejo in okusom, a je hkrati komentirala "SAM BLAŽ GRE PA RES V SKRAJNOST..."! 🙉💖
Recepture iz sklopa #šmeksižmah ne vsebujejo točnih količin, saj si teh receptur ne zapisujem in jih arhiviram le kot "fotografija". Hkrati želim, da če se boste "spravili" pripraviti eno od teh receptur uporabite nekaj svoje kulinarične domišljije in iznajdljivosti. In rezultat je lahko celo boljši od mojega... Aja, pa še to! 😉 V rubriki se bodo znašli izključno recepti, ki so navdušili goste, dvorne preizkuševalce... 👌😋
OBLJUBA DELA ⇭DOLG Tukaj torej še ➧GREŠNA PROTIUTEŽ

hitri obrok recepti
Tekočim namigom s kolekcije #ŠmeksiŽmah lahko sledite na Instagramu @bazkuha

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA po osebi  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 12 minut  ALERGENI laktoza, oreščki


zrezek iz puranjih prs (180 g)
pest rukole (cca 50 g)
rdeča grenivka (en kos)
oljčno olje

POSIP
pest lešnikov
par rezin parmezana (30 g)

ZAČIMBE
sol, poper, sladkor




1.  Lešnike stresemo na pekač. Začinimo s soljo in sladkorjem (dva ščepa soli, en ščep sladkorja) ter pokapamo z vodo. Premešamo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za približno 8 do 10 minut, da karamelizirajo oz. dobijo zlato rjavo barvo. Karamelizirane lešnike ohladimo in grobo stremo.

2.  Zrezek iz puranjih prs nežno potolčemo in začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z oljčnim oljem. Zrezek spečemo na ponvi ali žaru.

3. Rdečo grenivko olupimo in narežemo na rezine.

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz rukole, ki ste jo oprali v hladni stoječi vodi in dobro osušili. Na rukolo položite puranji zrezek. Potrosite s karameliziranimi lešniki in rezinami parmezana.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo