Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ingverjeva limonada

OSVEŽUJOČE ZA POLETNE DNI, A HKRATI ŠE ZDRAVILNI UČINKI: kombinacija ingverja, limoninega soka in akacijevega medu popolna kombinacija za poletne napitek momente...
0

Zdrav in osvežujoč napitek za poletne dni!

Pred vrati višje temperature, a naše telo nam posledično sporoča "PROSIM NEKAJ OSVEŽUJOČEGA... !".👌😉😋


Kombinacijo sestavin iz osnove že dobre dve leti uporabljam kot "tri žlice jutranje doze zdravja". Ponavadi pripravim en kozarec za vlaganje in zadostuje za teden dni. Shranjeno imam v hladilniku in na podlagi izkušenj priporočam, da količino iz recepture pripravite in shranite. 

Osnovo za limonado imate torej lahko shranjeno v hladilniku in jo uporabite, ko si zaželite malce osvežitve. Sestavine iz spodnjega recepta zadostujejo za 10 kozarcev. Priporočljiva količina: 60 ml ingverjeve osnove in približno 300 ml hladne vode. Kot dodatek uporabite liste mete, ledene kocke in drobljene zamrznjene maline.

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO OSVEŽUJOČEGA NAPITKA
DELOVNI NAMIG - LIMONIN SOK  Potrebujete približno 6 do 8 limon. Seveda je količina soka, ki ga dobite iz limon odvisna od velikosti in sočnosti. Na sočnost vpliva tudi katero letno obdobje je. Pa tudi ali v trgovini izberete tiste, ki jih lahko imenujem klasične ali BIO.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

OSNOVA
LIMONIN SOK
INGVER
AKACIJEV MED

IN ŠE DODATKI...
LED
LISTI METE
ZAMRZNJENE MALINE
HLADNA VODA

250 ml
220 g
160 g




POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA  
10 kozarcev

ČAS PRIPRAVE
5 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
brez
1. Ožamemo limone. 

2. Ingver olupimo in narežemo na manjše kose.

3. Narezan ingver stresemo v posodo mešalnika (blender). Prilijemo linonin sok in med. Zmeljemo v gladko zmes. Prelijemo v kozarec za shranjevanje, pokrijemo in do uporabe shranimo v hladilnik.

DELOVNI NAMIG V primeru, da nimate blenderja si lahko pomagate z multipraktikom ali paličnim mešalnikom. Če v času priprave nimate nobenega od naštetih pripomočkov si lahko pomagate z ročnim ribežnom. Ingver naribate na najmanjši nastavek in nato primešate med in limonin sok.
SERVIRNI NAMIG V kozarec "long drink" položite par listov mete in jih z žlico nekoliko pretlačite. Dodate ledene kocke. Prilijete osnovo za limonado. Nato prilijete hladno vodo, na vrh stresete par zdrobljenih zamrznjenih malin. Dodate še slamico.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo