Pita s polnjenim robom



Hitra sestava okusnega obroka!


V obdobju piknikov slovenski trgovci ponujajo kopico verzij čevapčičev!


Čevapčiči so ena od glavnih sestavin pri pikniku, a jih lahko pripravimo tudi drugače. Danes ponujam rešitev v obliki pite s polnjenim robom, za katero potrebujete le 5 minut priprave.

Mesne pripravke iz mletega mesa lahko uporabite pri pripravi kosila ali večerje na kopico načinov. Med drugim lahko pripravite ↬PITA ZA OČI↫ ali pa recimo ↬POGAČA ČEVAP↫. Mogoče pa ob prebiranju omenjenih receptov dobite kakšno novo idejo. Skratka možnosti je nešteto in se lahko popolnoma prepustite kulinarični domišljiji.
Recept spada v kolekcijo ↬NOR NA PITE↫, a ustvarjena med drugim ker v veliki večini zelo preprosta priprava in se lahko popolnoma prepustim kulinarični domišljiji.

VIDEO POGLED V PRIPRAVO SLASTNE PITE

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

VALJANO LISTNATO TESTO
ČEVAPČIČI iz mešanega mesa
GORČICA
SIRNI NAMAZ
SIR ČEDAR
PARMEZAN
KUMARA
ČEŠNJEV PARADIŽNIK
RDEČA PODOLGOVATA PAPRIKA
MLADA ČEBULA
JAJCE

ZAČIMBE
SOL
TRIBARVNI GROBO MLETI POPER

DODATEK ZA PIKO NA  “I”...
VRTNA KREŠA
zavitek -275 g
400 g
2 žlici
2 žlici
100 g
20 g
kos - 5 cm
pest
kos
kos
3 kom


ščep
ščep


šop

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA 
2 do 3 osebe
ČAS PRIPRAVE
5 minut
ČAS PEKE
30 minut
TEMPERATURA PRI PEKI
190 stopinj

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza


1. Listnato testo razvijemo in v kotih testa naredimo zareze, dolžine približno štiri centimetre.

2. Na listnatem testu iz čevapčičev naredimo pravokotnik, ki sega približno štiri centimetre od zunanjega roba. Nato čevapčiče premažemo z gorčico. Z zunanjimi robovi testa pokrijemo le te. V notranjosti kjer se testo stika s prsti nežno pritisnemo, da se zlepi.

3. Notranji del podloge za pito premažemo s sirnim namazom.
4. Zelenjavo očistimo, narežemo (kumare, papriko in mlado čebulo na tanjše kolobarje, češnjev paradižnik pustimo cel), začinimo in premešamo. 

5. S pripravljeno zelenjavo nadevamo podlogo za pito. Obložimo s koščki sira čedar in potrosimo s parmezanom. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 22 minut.

Valjano listnato testo je zavito v papir za peko. Med pripravo ga ne odstranite, da boste lažje pripravljeno pito iz delovne površine preložili na pekač. Pečete s papirjem za peko. 

6. Pito vzamemo iz pečice. Na njo ubijemo tri jajca, postavimo nazaj v pečico in pečemo še šest do osem minut (čas izberete na podlagi tega kako zapečena jajca želite imeti na piti).

7. Pito pred serviranjem obložimo z vrtno krešo.
PS Uporabite lahko tudi rukolo, mlado špinačo, motovilec...



Objava komentarja

0 Komentarji