Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mini skutine tortice

SKUTINE TORTICE: do osvežujočega pomladno poletnega okusa brez peke, hitro, enostavno...
0


Osvežujoče tortice brez peke!

Ljudje smo naravnani tako, da iščemo po spletu recepte, ki so enostavni, hitri za pripravo in čim bolj okusni!


Ena bolj priljubljenih sladic na svetu je skutina torta in nešteto izpeljank iz le te. Na blogu že objavil nekaj različnih verzij, a sedaj ena nova, ki ne potrebuje peke in je zelo enostavna za pripravo. Seveda šteje tudi končni izgled in okus. 👌👍👌😉😋

ARHIV IZBOR ZA LJUBITELJE SKUTE Cheescake na moj način, ↬Pečena skutina torta z malinami, ki spada med moje ljubše recepte. Klasika v obliki ↬pečene skutine torte, ↬skutina torta brez peke, pripravljena v 10-ih minutah. Klasična ↬skutina torta z breskvami iz 90-ih prejšnjega stoletja, ↬mini skutine tortice z višnjami pri kateri uporabil trike molekularne kuhinje. Ni šlo brez višnjevega kaviarja... 👌 Za konec pa še ena verzija, ki ponovno z meni enim najljubšim sadežem - ↬malinina pita.
MINUTNI POGLED V PRIPRAVO TORTIC


ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

PODLOGA
MASLENI PIŠKOTI
MASLO
LIMONINA LUPINA
LIMONIN SOK

NADEV
SKUTA
KRISTALNI SLADKOR
SLADKA SMETANA
MLETA ŽELATINA
LIMONINA LUPINA
LIMONIN SOK

IN ŠE NEKAJ ZA DEKORACIJO...

70 g
30 g
¼ čajne žlice
ena žlica


120 g
50 g
250 ml
8 g
¼ čajne žlice
2 žlici

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
6 tortic premera 7.5 cm

ČAS PRIPRAVE
20 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza
1. Maslene piškote zdrobimo v sladke drobtine. Dodamo stopljeno maslo, naribano limonino lupino in limonin sok. Dobro premešamo.

2. Modelčke za mafine obložimo s folijo za živila. V vsakega položimo po dve žlice podloge. Nato s tršim predmetom (primer - kozarec za žganje 60 ml) sladke drobtine dobro potlačimo. Pustimo stati 20 minut.
3. Skuto stresemo v skledo. Dodamo sladkor in naribano limonino lupino. Prilijemo sladko smetano in limonin sok ter dobro premešamo.

4. Mleto želatino stresemo v majhno kozico, prelijemo s 50 ml hladne vode in pustimo stati 10 minut. Kozico postavimo na dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se stopi.

5. Skutini masi prilijemo stopljeno želatino in dobro premešamo. Nato do vrha napolnimo pripravljene modelčke. Postavimo v hladilnik za 4 ure.

6. Tortice s folijo previdno odstranimo iz modelčkov. Nato odstranimo še folijo. Okrasimo in serviramo. Med drugim se lahko okrasi z ribano limonino lupino, tankimi rezinami limone, izbranim zelenjem...



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo