Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri Churrosi

Popolna ideja za enostavno in okusno sladico, če vas presenetijo obiski...
0


... alias mehiške palčke 

Med sladicami, ki trenutno pridobivajo na svetovni priljubljenost, je tudi tradicionalna sladka palčka, ki izvira iz Mehike.


Pred dobrim letom že pripravil eno verzijo mehiških palčk. Postopek priprave se ne razlikuje veliko, a razlika je v sestavinah. Za današnjo verzijo se potrebujejo le tri sestavine, a prvo verzijo pripravil z nekaj več sestavinami oz. dodatkov. Ena večjih razlik je v osnovni sestavini. Sedaj mleko, v preteklosti voda. Osebno se zelo težko odločim, kateri okus mi ljubši. Ker sta mi pač obe verziji mljaskkkkkk 😋😉😋😉 Tisto iz arhiva si lahko ogledate ↬TUKAJ↫

Ob sladkih palčkah se servira omaka. V večini primerov se servira čokoladna, a lahko pripravite omako po svojem okusu. Preizkusil že jagodno in se tudi odlično ujela s sladko naslado. Zamrznjene jagode stresete v kozico, dodate sladkor in kuhate toliko časa, da se odtalijo in izločijo nekaj tekočine. Nato jih jih zmeljete s paličnim mešalnikom, postavite nazaj na štedilnik, dodate jedilni koruzni škrob raztopljen v hladni vodi in kuhate še 3 minute. Na 450 g zamrznjenega sadja dodate 100 g sladkorja in eno zvrhano čajno žlico škroba. Škrob se dodaja zaradi vezave. V primeru, da ga ne uporabite, bo od omake ko se ohladi začela odstopati tekočina. 
VIDEO POGLED V PRIPRAVO 

Ob koncu recepta si lahko ogledate preprost in okusen namig za nutelino omako.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

MLEKO
MOKA,TIP 400
JAJCE
SOL

KRISTALNI SLADKOR
CIMET
250 ml
125 g
2 kom
ščep




POSTOPEK PRIPRAVE
PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA TESTO  
4 osebe

ČAS CVRTJA
4 minute
TEMPERATURA PRI CVRTJU
170 stopinj
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
gluten, laktoza, jajca



1. Mleko ulijemo v kozico. Dodamo sol. Ko zavre, dodamo moko in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se naredi cmok in odstopi od stranic posode. Kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.

2. Mlačnemu testu dodamo jajci in z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

3. Vrečko za brizganje opremimo z nazobčanim nastavkom srednje velikosti. Nato vrečko nadevamo z zmesjo.
4. V ponvi segrejemo olje za cvrtje na 170 stopinj. Nato s pritiski vrečke za brizganje nad oljem delamo trakove in režemo z škarjami, da padajo direktno v vroče olje. Cvremo toliko časa, da dobimo zlato rjavo barvo. Med cvrtjem večkrat premešamo. 
5. Ocvrte palčke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Še vroče potrosimo s cimetom in kristalnim sladkorjem ter premešamo.
NUTELINA OMAK

V kozico nalijemo 150 ml smetane za kuhanje. Prilijemo 60 ml mleka in dodamo dve zvrhani žlici namaza nutella. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se nutella raztopi in poveže s smetano. Med kuhanjem pazite, da ne zavre. Odstavimo in ohladimo. Kremno zmes prelijemo preko palčk tik pred serviranjem ali jo serviramo v posodici za omake.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo