Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski file z grahovim pirejem

Sočen svinjski file z rahlo grahovo-krompirjevo kremo. Preprosta in elegantna ideja za torek.
0
Krožnik s svinjskim filejem in zelenim pirejem iz graha in krompirja, obložen z zelišči

Sočen in hitro popečen svinjski file na kremnem grahovem pireju – popolno kosilo z restavracijskim občutkom doma.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g svinjskega fileja

  • 200 g zamrznjenega graha 

  • 1 večji krompir

  • 1 žlica masla

  • 80 ml smetane za kuhanje

  • sol, poper - po okusu 

  • olje

  • svež timijan 

Postopek

  1. File nareži na medaljone, začini in popeci 5 minut na vsaki strani.

  2. Krompir in grah skuhaj do mehkega. Odcedi, nato pretlači z maslom i9n smetano v pire.

  3. Na krožnik naloži pire in na vrh položi fileje. Potrosi s timijanom.

File pred peko rahlo premaži z gorčico – za globlji okus.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo