Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pikantni svinjski file z ananasom in papriko

Pikantni svinjski file z ananasom in papriko – hitro, sladko-slanoslan kosilo iz ponve z žar okusom in tropskim pridihom.
0
Dva popečena svinjska fileja z ananasom in rdečo papriko v sladko-pikantni omaki, postrežena na belem krožniku z drobno sesekljanim koriandrom.

Sobota je idealen čas za malo eksperimentiranja. Ta kombinacija sladkega ananasa in slanega, začinjenega mesa bo navdušila tudi tiste, ki sicer ne marajo "sladko-slanih" jedi. Paprika doda barvitost in aromo, vse skupaj pa se v ponvi poveže v hitro in sočno kosilo. Primerno za sobotni “mini piknik” kar doma.

Sestavine

  • 2 svinjska fileja iz kareja (400 g)

  • 1 rdeča podolgovata paprika

  • 2 kolobarja ananasa

  • 1 žlica sojine omake

  • 1 žlička medu

  • ½ žličke dimljene paprike

  • ščepec čilija

  • sol, poper - po okusu 

  • olje

Postopek
Fileja začini in popeci 5 min na vsaki strani, odstavi. V isti ponvi popeci papriko narezano na tanke trakove in kolobarja ananasa, dodaj sojino omako, med in začimbe. Vrni meso v ponev, prilij 50 ml vode in duši še 5 minut v omaki. Postrezi z rižem ali pečenim krompirjem.

Dodaj nekaj svežega koriandra za eksotičen pridih.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo