Sobota je idealen čas za malo eksperimentiranja. Ta kombinacija sladkega ananasa in slanega, začinjenega mesa bo navdušila tudi tiste, ki sicer ne marajo "sladko-slanih" jedi. Paprika doda barvitost in aromo, vse skupaj pa se v ponvi poveže v hitro in sočno kosilo. Primerno za sobotni “mini piknik” kar doma.
Sestavine
-
2 svinjska fileja iz kareja (400 g)
1 rdeča podolgovata paprika
-
2 kolobarja ananasa
-
1 žlica sojine omake
-
1 žlička medu
-
½ žličke dimljene paprike
-
ščepec čilija
-
sol, poper - po okusu
olje
Postopek
Fileja začini in popeci 5 min na vsaki strani, odstavi. V isti ponvi popeci papriko narezano na tanke trakove in kolobarja ananasa, dodaj sojino omako, med in začimbe. Vrni meso v ponev, prilij 50 ml vode in duši še 5 minut v omaki. Postrezi z rižem ali pečenim krompirjem.
Dodaj nekaj svežega koriandra za eksotičen pridih.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar