Sestavine (za 2–3 osebe)
-
300 g piščančjih prsi
-
1 manjša čebula
-
2 stroka česna
-
200 ml paradižnikovih kock v lastnem soku
-
1 žlička paradižnikovega koncentrata
-
1 žlička suhega origana
-
½ žličke timijana
-
1 ščep čilijevih kosmičev
-
12 črnih oliv brez koščic
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, sladkor in sveže mlet poper po okusu
-
svež peteršilj za posip
Priloga: kuskus, polenta ali kruh za pomakanje
Postopek priprave
-
Priprava sestavin
Piščančje prsi nareži na srednje velike trakce. Čebulo olupi in drobno nasekljaj. Česen sesekljaj. -
Praženje
V večji ponvi segrej olivno olje. Dodaj nasekljano čebulo in jo praži 2–3 minute, da postekleni. Nato dodaj česen in piščančje trakce. Praži približno 6 minut, da piščanec rahlo porjavi. -
Dodajanje omake
V ponev prilij paradižnikove kocke in žličko paradižnikovega koncentrata. Dobro premešaj in začini z origanom, timijanom, čilijem, soljo, sladkorjem in poprom. -
Dodajanje oliv
Vmešaj razkoščičene olive. Zmanjšaj temperaturo in pokrito kuhaj še 12 minut, da se okusi povežejo in piščanec popolnoma zmehča. Po potrebi dolij malo vode. -
Priloga in serviranje
Medtem pripravi kuskus ali polento po navodilih na embalaži. Piščanca v omaki potresi z grobo sesekljanim svežim peteršiljem in postrezi s prilogo.
Če imaš doma še kakšno žlico rdečega vina, jo lahko dodaš omaki skupaj s paradižnikom – bo še bolj polnega okusa. In ne pozabi kruha za pomakanje v omako, če ni ravno priloge ane... 😉
Ni komentarjev
Objavite komentar