Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec v paradižnikovi omaki z olivami

Hitro kosilo z mehkim piščancem v paradižnikovi omaki z olivami – pripravljeno v manj kot 30 minutah. Postreženo s kuskusom ali polento.
0
Realistična fotografija piščančjih trakcev v paradižnikovi omaki z olivami, postreženih v skledi s kuskusom in svežim peteršiljem.

Ko je treba začeti teden odločno, a brez kompliciranja, je ta recept prava izbira. Mehki piščančji trakci v dišeči paradižnikovi omaki, obogateni z olivami in mediteranskimi začimbami, poskrbijo za topel obrok z minimalnim naporom. Postrežen s kuskusom ali polento, bo navdušil vse ljubitelje hitrih, a domačih jedi.

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 300 g piščančjih prsi

  • 1 manjša čebula

  • 2 stroka česna

  • 200 ml paradižnikovih kock v lastnem soku

  • 1 žlička paradižnikovega koncentrata

  • 1 žlička suhega origana

  • ½ žličke timijana

  • 1 ščep čilijevih kosmičev

  • 12 črnih oliv brez koščic

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, sladkor in sveže mlet poper po okusu

  • svež peteršilj za posip

Priloga: kuskus, polenta ali kruh za pomakanje

Postopek priprave

  1. Priprava sestavin
    Piščančje prsi nareži na srednje velike trakce. Čebulo olupi in drobno nasekljaj. Česen sesekljaj.

  2. Praženje
    V večji ponvi segrej olivno olje. Dodaj nasekljano čebulo in jo praži 2–3 minute, da postekleni. Nato dodaj česen in piščančje trakce. Praži približno 6 minut, da piščanec rahlo porjavi.

  3. Dodajanje omake
    V ponev prilij paradižnikove kocke in žličko paradižnikovega koncentrata. Dobro premešaj in začini z origanom, timijanom, čilijem, soljo, sladkorjem in poprom.

  4. Dodajanje oliv
    Vmešaj razkoščičene olive. Zmanjšaj temperaturo in pokrito kuhaj še 12 minut, da se okusi povežejo in piščanec popolnoma zmehča. Po potrebi dolij malo vode.

  5. Priloga in serviranje
    Medtem pripravi kuskus ali polento po navodilih na embalaži. Piščanca v omaki potresi z grobo sesekljanim svežim peteršiljem in postrezi s prilogo.

Če imaš doma še kakšno žlico rdečega vina, jo lahko dodaš omaki skupaj s paradižnikom – bo še bolj polnega okusa. In ne pozabi kruha za pomakanje v omako, če ni ravno priloge ane... 😉

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo