Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Fižolova enolončnica z zelenjavo

Fižolova enolončnica z zelenjavo – lahka, a nasitna poletna jed iz enega lonca. Odlična za sredi tedna in pripravljena v manj kot 30 minutah.
0
Poletna fižolova enolončnica z bučko, korenjem in paradižnikom – hitro pripravljena v eni posodi, nasitna in polna okusa.

Sredina tedna kliče po nečem toplem, polnem in udobnem – točno to je ta fižolova enolončnica. Kljub poletju paše tudi na tople dni, saj ni pretežka, a je vseeno nasitna in hranljiva. Fižol, korenje, bučke in paradižnik se v istem loncu povežejo v bogat okus, ki kar kliče po kosu kruha za pomakat. Poleg tega se odlično hrani – za naslednji dan je še boljša.

Sestavine (za 2 osebe)

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 1 čebula

  • 1 strok česna

  • 1 srednje veliko korenje

  • 1 manjša bučka

  • 200 g kuhanega belega fižola (ali 1 pločevinka)

  • 400 ml zelenjavne osnove ali vode + jušna kocka

  • 1 žlica paradižnikove mezge

  • sol, poper pop okusu

  • 1 ščep majarona

  • svež peteršilj za posip

Postopek

  1. Na olju popraži sesekljano čebulo in česen, dodaj narezano korenje in bučko ter praži 5 minut.

  2. Primešaj paradižnikovo mezgo in fižol, prelij z zelenjavno osnovo.

  3. Začini po okusu in kuhaj 20 minut, da se zelenjava zmehča.

  4. Po potrebi dodaj še malo tekočine. Postrezi vroče, posuto s svežim peteršiljem.

Dodaj pest drobnih testenin ali ješprenja, če želiš še bolj gosto in “žlico konkretno” enolončnico.

PREKMURSKE PALČKE
Izpostavljeno 🔥

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo