Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Grška solata z orzom in olivami

Grška solata z orzom, olivami in feto – lahkotno, a nasitno nedeljsko kosilo.

Nedelja je lahko tudi lahkotna – brez težke kuhe, a vseeno polna okusa. Grška solata dobi novo dimenzijo z orzom, ki jo naredi bolj nasitno in primerno za kosilo. Popolna izbira za sproščen konec tedna.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g orza (ječmenova testenina v obliki riža)

  • 200 g češnjevega paradižnika

  • 100 g kumare

  • 80 g feta sira

  • 50 g črnih oliv

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol in poper po okusu 

  • svež origano

Postopek

  1. Orzo skuhaj v osoljeni vodi in ohladi.

  2. Paradižnik nareži na polovice in kumaro na kocke.

  3. Vse sestavine zmešaj, dodaj narezane olive in pokapaj z oljem.

  4. Feto nadrobi po vrhu, potresi z origanom in postrezi.

Če imaš radič ali rukolo, ju lahko dodaš za dodatno svežino in barvitost.

0.0/ 5 (0)
KUHLA
Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse tri?

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo