Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nedeljska posebnost: hobotnica z bučo

Recept za hobotnico z bučo – popolna kombinacija morskega okusa in jesenske sladkobe. Preprosta, a posebna jed za nedeljsko kosilo.

Nedelje so kot nalašč za nekaj posebnega – jed, ki ni na našem krožniku vsak dan, a jo z veseljem pripravljamo, ko imamo malo več časa. Hobotnica z bučo je prav taka jed: morski okus na eni strani in jesenska sladkoba buče na drugi. 🐙🎃

Krožnik z mehko hobotnico, pečeno bučo in korenčkom, postrežen z limono in svežim peteršiljem.

To je kombinacija, ki preseneti in navduši hkrati. Mehka, sočna hobotnica se čudovito poveže s pečeno bučo in korenčkom, vse skupaj pa zaokroži kapljica oljčnega olja, ščepec soli in nekaj svežega peteršilja. Če dodaš še košček limone, dobiš tisti pravi kontrast svežine.

Jed ni zahtevna, a je toliko posebna, da jo z veseljem postavimo tudi na praznično mizo. In ko jo enkrat pripraviš, se hitro uvrsti med recepte, ki jih ponavljaš znova in znova.

👉 Cel recept najdeš tukaj: Hobotnica z bučo

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo