Nedelje so kot nalašč za nekaj posebnega – jed, ki ni na našem krožniku vsak dan, a jo z veseljem pripravljamo, ko imamo malo več časa. Hobotnica z bučo je prav taka jed: morski okus na eni strani in jesenska sladkoba buče na drugi. 🐙🎃
To je kombinacija, ki preseneti in navduši hkrati. Mehka, sočna hobotnica se čudovito poveže s pečeno bučo in korenčkom, vse skupaj pa zaokroži kapljica oljčnega olja, ščepec soli in nekaj svežega peteršilja. Če dodaš še košček limone, dobiš tisti pravi kontrast svežine.
Jed ni zahtevna, a je toliko posebna, da jo z veseljem postavimo tudi na praznično mizo. In ko jo enkrat pripraviš, se hitro uvrsti med recepte, ki jih ponavljaš znova in znova.
👉 Cel recept najdeš tukaj: Hobotnica z bučo

Ni komentarjev
Objavite komentar