Sredina tedna kliče po “finger food” večerji. Tortilje z mletim mesom so ravno prav raznolike, da si jih lahko prilagodi vsak po svoje. Na mizo daš vse v sklede, zavijanje pa prepustiš jedcem – zabavno in hitro!
Sestavine (za 2 osebi)
- 250 g mlete govedine
- 1 čebula
- 1/3 rdeče paprike
- 100 g koruze iz pločevinke, odcejene
- 4 pšenične tortilje
- 2 žlici paradižnikove omake ali salse
- par češnjevih paradižnikov
- 1 manjši korenček
- 1 žlička mlete sladke paprike
- sol in poper po okusu
- olje
Postopek
- Na olju popraži sesekljano čebulo, sesekljano rdečo papriko in korenček na kolobarje (3–4 min).
- Dodaj mleto govedino, sol, poper in mleto sladko papriko. Praži 7–8 min do rjave barve.
- Vmešaj paradižnikovo omako, kuhaj še 2–3 min.
- Tortilje segrej na suhi ponvi ali v pečici (kratek čas, da ostanejo mehke).
- Razporedi nadev, dodaj svež paradižnik, solato, koruzo in zavij v wrap.
Dodaj še žlico kisle smetane ali guacamole – naredi veliko razliko.
Rola se mi ali mogoče...
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐Rola se mi ali mogoče...

Ni komentarjev
Objavite komentar