Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špinačna polenta z bučo, rikoto in orehi

Kremasta špinačna polenta z bučo, rikoto in orehi – jesenski, nasiten krožnik v manj kot 30 minutah.
Kremasta polenta s špinačo, sladka pečena buča in žličke rikote. Jesen na krožniku brez teže. Za piko na i še hrustljavi orehi.
Špinačna polenta z bučo, rikoto in orehi

Sestavine (za 2 osebi)

  • Polenta: 120 g instant polente, 400 ml mleka, 200 ml vode, 40 g masla, 40 g parmezana (po želji), 2 pesti špinače (ali 100 g odmrznjene), sol, poper
  • Buča: 300–350 g buče, 1 žlica olja, sol, poper, ščepec timijana/rožmarina
  • 100 g rikote, pest grobo sekljanih orehov, po želji kanček medu ali balzamičnega kisa

Priprava

  1. Buča: Pečico segrej na 200 °C. Bučo začini in peci 20–25 min, da se karamelizira in zmehča.
  2. Polenta: Mleko + vodo s ščepcem soli zavri. Vmešaj polento in kuhaj 3–4 min. Vmešaj maslo (+ parmezan). Dodaj špinačo in kuhljaj 1 min, da uveni.
  3. Postrezi polento, obloži z bučo, žličkami rikote in orehi. Po želji kapljica medu/balzamičnega.
0.0/ 5 (0)

Namig: Del mleka zamenjaj z zelenjavno osnovo za bolj slan profil; odlična je tudi s pečenimi gobami.

Pogosta vprašanja

Katero bučo izbrati?

Hokaido, maslenka ali muškatna – vse tri se lepo pečejo in držijo obliko.

Ali lahko polento pogrejem?

Da, z malo mleka/duha osnove, da znova postane kremasta.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo