Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kostanjev kruh

Kostanjeva moka ne vsebuje glutena in je narejena iz zmletih maronov. Moka se uporablja za peko kruha, za zgostitev in kot dodatek za sladek okus omak. Uporablja se tudi pri pečenju peciva in palačink, za napitke… Kostanjeve moke ni potrebno kuhati.

Kaj potrebujete za pripravo okusnega domačega hlebca iz kostanja?

200 g kostanjeve moke
300 g koruzne moke brez glutena
17 g vinskega kamna 
1 1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke kristalnega sladkorja
40 ml olivnega olja
400 ml mlačne vode
125 g kuhanega in očiščenega kostanja
2 žlici suhe limonine trave
50 g pinjol


PRIPRAVA

V skledo stresemo koruzno in kostanjevo moko. Dodamo vinski kamen, sol in sladkor.

Premešamo.
Suho mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem.
S pomočjo lesene žlice dobro premešamo.

Dodamo grobo zdrobljen kostanj, limonino travo in pinjole.

Premešamo.
Testo za kostanjev kruh pustimo v skledi. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.
Testo stresemo na pekač, kateremu smo dno prekrili s peki papirjem.

Oblikujemo hlebček. Z ostrim nožem naredimo nekaj zarez.
Pekač s hlebčkom testa postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 55 minut.

NASVET

Kostanjev kruh je okusna ideja za zajtrk. Odlično se poda k maslu, marmeladi, medu in jogurtu.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]