Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Fit piščanec

SKLOP ZDRAVO: Zdrava in okusno pripravljena jed za fit postavo....
0


S preprostimi sestavinami do zdravega obroka!

ajdova kapa

Prva asociacija če slišim besedno zvezo "fit piščanec" je piščančji file iz žara, kuhan riž in mešana zelenjava iz žara. Najverjetneje pa ob misli na omenjeno besedno zvezo na sestavine pomisli še kdo... 😉😀 Predvsem tisti, ki obiskujete restavracije ste najverjetneje opazili, da večina gostincev ponuja prav krožnik, ki je sestavljen iz zgornjih sestavin. V mešani zelenjavi se pa ponavadi znajdejo bučke, paprika in jajčevec.👍
Blaž nebi bil Blaž če nebi poiskal kako novo kombinacijo, ki jo še ni opazil. Je pa tudi res, da pripravljam nov projekt, ki bo zaživel v začetku sedmega meseca.😋🌞 Del zaokrožene celote bo tudi krožnik z besedno zvezo "fit piščanec".

zdrav recept
Po dvotedenskem skiciranju, sestavljanju in preizkušanju mi uspelo sestaviti tri verzije. Moje dvorne preizkuševalce 😁😂 prepričale vse tri kombinacije. 😋😋😋 Meni osebno najljubša prav tale s fotografij, ki jih pospremil z recepturo...👍 Katera bo del projekta pa še ni odločeno... 🙈🙊

PS Vsi tisti, ki redno spremljate moj kulinarični blog ste mogoče opazili, da v obdobju zadnjih dveh mesecev nekoliko manj svežih objav. Razlog pa priprave na projekt, ki mi poje velik del časa.😉 Pa še parkrat bil na "OFFFFFFF", ker polnim baterije za prihajajoče izzive.... Tudi tale teden, ki se izteka je OFFFFFFFF.... 👍😂😂😂

zdrava prehrana
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS KUHANJA  80 minut   ALERGENI gluten**
**ostrigina omaka - odvisno ali uporabite omako z ali brez glutena

OSNOVA
800 g piščančjih prs
140 g korenja
140 g kolerabe
160 g gomolja zelena
60 g korenine peteršilja
35 g čebule
4 stroki česna

ZAČIMBE
2 lovorjeva lista
2 čajni žlici soli
ščep muškatnega oreščka
čajna žlica majarona
2 žlici ostrigine omake

PRILOGA
180 g ajdove kaše
40 g rukole
pest sončničnih semen
...

1.  Zelenjavo (korenje, koleraba, gomolj zelene, peteršiljeva korenina, čebula) očistimo in narežemo na kocke. Piščančja prsa operemo pod hladno tekočo vodo. Česen olupimo in grobo zrežemo. 

2.  Pripravljene sestavine položimo v kozico. Zalijemo s toliko hladne vode, da so sestavine pokrite. Začinimo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum, pokrijemo in kuhamo uro in 20 minut.
DELOVNI NAMIG Voda naj ves čas nežno vre. V primeru, da vam vre premočno prilijte malenkost hladne vode.

3.  V kozici zavremo vodo z dodatkom soli. V vrelo vodo stresemo ajdovo kašo in pustimo, da 4 minute vre. Nato kozico odstavimo in pustimo stati 8 minut. Nato kašo odcedimo.

4. Rukolo operemo v stoječi hladni vodi. Nato jo dobro odcedimo in osušimo. Grobo zrežemo. Rukolo in sončnična semena primešamo kuhani kaši.

SERVIRNI NAMIG V globok krožnik položite zelenjavo. Na vrh položite rezine kuhanih piščančjih prs. Prelijete s tekočino in priložite ajdovo kašo z rukolo in semeni.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo