Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Italijanska mineštra s piščančjimi koktejl hrenovkami

Barvita mineštra s paradižniki, zelenjavo in hrenovkami – hitro, igrivo in nasitno kosilo.

Mineštra je tista jed, ki te objame v skledi. Ta različica je hitra, lahkotna in igriva – zaradi piščančjih koktejl hrenovk jo imajo radi tudi otroci. Osnova so paradižnikovi koščki, stročji fižol in še nekaj zelenjave, ki jo imaš pri roki.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih koktejl hrenovk
  • 1 pločevinka paradižnikovih koščkov v lastnem soku (400 g)
  • 150 g stročjega fižola (svež ali zamrznjen)
  • 200 g koruze iz konzerve
  • 1 korenček 
  • 1 čebula 
  • 1 strok česna
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + 1 jušna kocka
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in poper po okusu 
  • ščepec origana in bazilike 

Postopek

  1. V loncu segrej olje, dodaj sesekljano čebulo in česen, nežno postekleni.
  2. Vmešaj na kocke narezan korenček, koruzo ter stročji fižol. Praži 4–5 min.
  3. Dodaj paradižnikove koščke in osnovo, začini z origanom, baziliko, soljo in poprom.
  4. Kuhaj 12–15 min, da se zelenjava skuha al dente.
  5. Dodaj hrenovke, kuhaj še 2 min – samo da se pregrejejo.
  6. Postrezi s kosom kruha ali hitro popečenimi brusketa rezinami.

Za bolj “minestrone” občutek v zadnjih 8 minutah dodaj 60–80 g majhnih testenin (npr. ditalini) ali pest kuhanega fižola.

 

0.0/ 5 (0)
listnato testo
LISTNATO TESTO

Listnato testo je sestavljeno iz številnih plasti maščobe v kombinaciji s kvašenim testom. Med peko se maslo topi in ločuje posamezne plasti testa...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo