Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena postrv s česnovim krompirjem

Pečena postrv v pečici in krompir s česnom – zdrava in okusna ribja klasika v pol ure.

Za konec delovnega tedna nekaj zdravega in lahkega, a vseeno okusnega. Postrv je pripravljena v 15 minutah, krompir pa začini s česnom za tisti pravi domači okus.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 manjši očiščeni postrvi
  • 400 g krompirja, na kocke
  • 2 stroka česna, sesekljano
  • 2 žlici olivnega olja
  • limonin sok polovice limone
  • sol in poper po okusu 
  • sesekljan peteršilj (tri vejice)

Postopek

  1. Krompir skuhaj v slani vodi do mehkega (8–10 min), odcedi, vmešaj česen in olje, nežno pretresi.
  2. Ribi osoli, popopraj in pokapaj z limono. Položi na pekač in peci pri 200 °C 12–15 min.
  3. Postrezi s krompirjem, potresi s peteršiljem in dodaj še kapljico olivnega olja.

Če želiš bolj hrustljavo ribo, jo pred peko premaži z malo moke.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo