Za konec delovnega tedna nekaj zdravega in lahkega, a vseeno okusnega. Postrv je pripravljena v 15 minutah, krompir pa začini s česnom za tisti pravi domači okus.
Sestavine (za 2 osebi)
- 2 manjši očiščeni postrvi
- 400 g krompirja, na kocke
- 2 stroka česna, sesekljano
- 2 žlici olivnega olja
- limonin sok polovice limone
- sol in poper po okusu
- sesekljan peteršilj (tri vejice)
Postopek
- Krompir skuhaj v slani vodi do mehkega (8–10 min), odcedi, vmešaj česen in olje, nežno pretresi.
- Ribi osoli, popopraj in pokapaj z limono. Položi na pekač in peci pri 200 °C 12–15 min.
- Postrezi s krompirjem, potresi s peteršiljem in dodaj še kapljico olivnega olja.
Če želiš bolj hrustljavo ribo, jo pred peko premaži z malo moke.
Rola se mi ali mogoče...
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐Rola se mi ali mogoče...
Ni komentarjev
Objavite komentar