Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji file z limonino omako in bučkami

Sočen piščanec z limonino omako in svežimi bučkami – hitro, lahko in pripravljeno v 30 minutah.

Za začetek tedna nekaj lahkega, a sočnega – piščanec z limonino omako. Bučke dodajo svežino, omaka pa je ravno prav kremasta. Jed, ki ti dvigne energijo brez občutka teže.

Sestavine

  • 2 piščančja fileja
  • 1 večja bučka
  • 2 stroka česna
  • sok 1 limone
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

KUHLA
Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse tri?

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)

Poglej, če ti sede 🧐
Postopek

  1. Piščančja fileja začini s soljo ter poprom.
  2. Bučko nareži na kolobarje.
  3. Na ponvi segrej malo olja, opeči piščanca (10 minut), odstrani iz ponve.
  4. V isti ponvi prepraži česen, dodaj bučke in praži 4 minute.
  5. Vlij limonin sok in smetano, zavri in vrni piščanca.
  6. Kuhaj še 8 minut, da se omaka zgosti.

Postrezi s kuskusom ali basmati rižem – oboje se pripravi v nekaj minutah.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo