Za začetek tedna nekaj lahkega, a sočnega – piščanec z limonino omako. Bučke dodajo svežino, omaka pa je ravno prav kremasta. Jed, ki ti dvigne energijo brez občutka teže.
Sestavine
- 2 piščančja fileja
- 1 večja bučka
- 2 stroka česna
- sok 1 limone
- 100 ml sladke smetane za kuhanje
- olivno olje
- sol in poper po okusu
KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)
Postopek
Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse tri?
- Piščančja fileja začini s soljo ter poprom.
- Bučko nareži na kolobarje.
- Na ponvi segrej malo olja, opeči piščanca (10 minut), odstrani iz ponve.
- V isti ponvi prepraži česen, dodaj bučke in praži 4 minute.
- Vlij limonin sok in smetano, zavri in vrni piščanca.
- Kuhaj še 8 minut, da se omaka zgosti.
Postrezi s kuskusom ali basmati rižem – oboje se pripravi v nekaj minutah.
Ni komentarjev
Objavite komentar