Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjska krača s slivami – kraljevsko kosilo

Svinjska krača s slivami – sočna in okusna jed, ki združuje meso in sadje. Idealna za nedeljsko kosilo.
Ko pride nedelja, je čas za počasno kuhanje, bogate vonje iz pečice in tisto posebno kosilo, ki ga ne pripraviš vsak dan. Svinjska krača s slivami je jed, ki kar kliče po nedeljskem razvajanju. Mehko, zapečeno meso, ki se loči že ob pogledu na vilico, se tu odlično dopolnjuje s slivami – ravno prav sladkimi, da zaokrožijo okus.


To je recept, s katerim navdušiš družino, goste ali pa si preprosto vzameš čas in razveseliš sebe. Ker si zaslužiš.

👉 Recept


❓ Pogosta vprašanja (FAQ)

Kako dolgo se peče svinjska krača?
Odvisno od velikosti – za kračo okoli 1,5–2 kg računaš približno 2 uri pri 180–200 °C. Ključ je počasna peka in vmesno polivanje z omako.

Ali morajo biti slive suhe ali sveže?
Uporabiš lahko oboje, vendar suhe slive jedi dodajo globino in bogatejši okus. Če so zelo suhe, jih prej namočiš v malo vina ali vode.

Katera priloga najbolj paše zraven?
Zapečen krompir, krompirjev pire ali domači kruh za pomakanje v omako. Odlično se obnese tudi dušeno rdeče zelje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo