Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Gosta enolončnica z rdečo lečo, korenjem in sladkim krompirjem

Krepka in nasitna enolončnica z rdečo lečo in zelenjavo. Topla skleda udobja, ki se skuha hitro in brez kompliciranja.

Krepka, nasitna in prijazna do časa: rdeča leča se skuha hitro, zelenjava poskrbi za polnost. Odlična tudi za meal-prep.

Sestavine (za 2–3 porcije)

  • 150 g rdeče leče
  • 100 g svinjskega laks kareja (kotlet brez kosti)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 manjši sladki krompir
  • 400 g pasiranega paradižnika
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove (po potrebi več) ali voda + jušna kocka
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1/2 žličke kumine
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu
  • šopek svežega peteršilja
Priprava
  1. Na olju poduši čebulo, česen in kocke laks kareja. Dodaj narezana korenček in sladki krompir; praži ok. 4 min.
  2. Vmešaj papriko in kumino, dodaj lečo, paradižnik in jušno osnovo. Zavri.
  3. Kuhaj 15–18 min, da se leča zmehča in se enolončnica zgosti. Začini s soljo in poprom po okusu.
  4. Postrezi s svežim peteršiljem in po želji s kosom kruha.

Namig: Žlica jogurta ali kisle smetane v skledi doda prijeten kontrast.

0.0/ 5 (0)

SLADKO & SLANO

Nor na pite 🥧 – vse pite na enem mestu

Sladke, sadne, čokoladne ali slane – vse tiste pite, ki dišijo po domačnosti in jih z veseljem deliš z drugimi.

Odkrij vse pite ➜
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo