Krepka, nasitna in prijazna do časa: rdeča leča se skuha hitro, zelenjava poskrbi za polnost. Odlična tudi za meal-prep.
Sestavine (za 2–3 porcije)
- 150 g rdeče leče
- 100 g svinjskega laks kareja (kotlet brez kosti)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 manjši sladki krompir
- 400 g pasiranega paradižnika
- 500 ml zelenjavne jušne osnove (po potrebi več) ali voda + jušna kocka
- 1 žlička sladke paprike
- 1/2 žličke kumine
- olivno olje
- sol in poper po okusu
- šopek svežega peteršilja
Priprava
- Na olju poduši čebulo, česen in kocke laks kareja. Dodaj narezana korenček in sladki krompir; praži ok. 4 min.
- Vmešaj papriko in kumino, dodaj lečo, paradižnik in jušno osnovo. Zavri.
- Kuhaj 15–18 min, da se leča zmehča in se enolončnica zgosti. Začini s soljo in poprom po okusu.
- Postrezi s svežim peteršiljem in po želji s kosom kruha.
Namig: Žlica jogurta ali kisle smetane v skledi doda prijeten kontrast.
Ni komentarjev
Objavite komentar