Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mini quiche s špinačo in feta sirom

Mini quiche s špinačo in feta sirom so preprosta, elegantna praznična jed. Odlični topli ali hladni, idealni za brunch in zabave.

Mini quiche so popolna praznična jed: lahko jih postrežeš tople ali hladne, pripraviš vnaprej in napolniš z vsem, kar imaš rad. Ta različica s špinačo, feta sirom in nežno jajčno kremo je rahlo kremasta, slana in zelo elegantna – idealna za božični brunch, silvestrsko mizo ali kot prigrizek ob kozarcu vina.

Mini quiche lahko pripraviš dan prej. Shranjeni v hladilniku ostanejo sveži, pred serviranjem pa jih le 5 minut pogrej v pečici. Recept je tudi odlična osnova za različne kombinacije: losos in koper, pršut in por, gobe, sušeni paradižniki ali sir brie.

Sestavine (za 12 mini quiche)

  • 1 zavitek listnatega testa ali krhkega maslenega testa

  • 120 g sveže mlade špinače

  • 80 g feta sira

  • 2 jajci

  • 120 ml smetane za kuhanje

  • 1 manjša čebula ali šalotka

  • 1 žlica olivnega olja ali masla

  • sol in sveže mlet poper po okusu

  • ščepec muškatnega oreščka

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 180 °C. Model za mini pite ali muffin pekač premaži z maslom ali rahlo naoljaj.

  2. Testo razvaljaj (če ni že pripravljeno), izreži kroge nekoliko večje od odprtin pekača in jih nežno pritisni ob stene modela. Dno lahko rahlo prepikaš z vilicami.

  3. Na ponvi na olju ali maslu popraži drobno nasekljano čebulo. Dodaj špinačo in praži, dokler ne oveni in izpusti tekočino. Rahlo posoli in odstavi.

  4. V skledi zmešaj jajci, smetano, ščepec soli, poper in muškatni orešček.

  5. V vsako testno košarico najprej razporedi špinačo, nato potresi z nadrobljeno feto. Prelij z jajčno-smetanovo mešanico – skoraj do roba testa.

  6. Peci 15–18 minut, dokler se nadev ne strdi in lepo zlato obarva.

  7. Ohladi nekaj minut, nato previdno vzemi iz pekača in postrezi tople ali hladne.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo