SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pečena koruza s pestom

Pečena koruza, ki se v kombinaciji s pestom topi v naših ustih. Enostaven recept, ki vam bo vzel le 5 minut časa za pripravo! 

Kaj se potrebuje za pripravo okusnega koruznega storža?

4 koruzne storže
20 g ribanega parmezana
4 žlice pesta rosso (pesto iz suhega paradižnika)
sol



PRIPRAVA

Koruzne liste potegnemo do polovice in storžem znotraj odstranimo svilene nitke.
Nato z listi zopet pokrijemo koruzni storž in jih povežemo z vrvico. 

Storže namočimo v osoljeno hladno vodo, za 30 minut.
Koruzne storže vzamemo iz vode in jih položimo na pekač.

Nato pekač položimo v ogreto pečico na 195°C, za 30 minut.

Med peko koruzne storže večkrat obrnemo.
Iz pečene koruze odstranimo nit in odstranimo koruzne liste.
Storže s koruzo, s pomočjo kuhinjskega čopiča, premažemo s pestom in potrosimo s parmezanom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]