Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Avokadova pasteta

Popolni in zdravi okusi za hladno predjed.


sestavine
2 avokada
35 g + 1 žlica svežega kremnega sira sirni namaz
20 g šalotke
2 žlici mletih mandljev
sok ½ limone
2 ščepca soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra

Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. 

Meso avokada pokapamo z limoninim sokom, začinimo s soljo in dodamo 35 g svežega kremnega sira. Z vilico pretlačimo v kremasto zmes. 
Primešamo na čim manjše koščke narezano šalotko.
Kovinski modelček napolnimo z avokadovo pasteto. Vrh modelčka zamažemo z mešanico, ki jo pripravimo iz mletih mandljev, ene žlice svežega kremnega sira in popra. Do serviranja shranimo v hladilnik (do 2 dni). 
Ob okusni pasteti servirate popečene toast rezine ali krekerje. Lahko pa servirate popečene koščke mornarskega kruha, tako kot pri nas, ki je tudi zelo enostaven za pripravo. Kocko svežega kvasa razdrobite, prelijete s 100 ml mlačne vode in premešate, da se kvas raztopi. Beli moki (500 g) dodate eno čajno žličko soli, 2 žlici olivnega olja in prelijete s kvasnim pripravkom ter 400 ml mlačne vode. Z električnim mešalnikom dobro premešate, pokrijete s krpo in pustite počivati 25 minut. Kruhovo zmes nalijete v namaščen pekač in pečete v pečici segreti na 185 °C, 50 minut (rezine kruha pred serviranjem popečete).
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]