Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jetrna pašteta - insta recept

ZA VSE, KI ZAMUDIJO! HITRI IN OKUSNI RECEPTI IZ "MojaZgodba" iz Instagrama in Facebooka...
0


Preproste sestavine in zelo okusen rezultat!
Mljask za dobro jutro...

Najverjetneje je lonček z jetrno pašteto končala tudi že v vaši nakupovalni košarici. Vendar, zakaj jo nebi pripravil sami? Priprava je preprosta, rezultat zelo okusen, a hkrati se boste izognili vseh nepotrebnih tako imenovanih ojačevalcev okusa, E-jev...💪💖😋😃
Mojo dozo dnevnih vragolij in hitre insta recepte lahko spremljaš na ⏩FACEBOOK PROFIL ali ⏩INSTAGRAM PROFIL



V zadnjem obdobju oz zadnji mesec in pol poleg ustvarjanja v kuhinji opravljam še nekaj poslov, ki mi vzamejo veliko časa. In v tem obdobju mi posledično "ŽAL" zmanjkuje časa za objavo receptur na blogu. Postavljam dva jedilna lista za naročnika, pripravljam svojo prvo...
Kljub vsemu je v tem obdobju nastalo kar nekaj odličnih in okusnih receptur, ki bodo slej ko prej našle prostor na blogu... 😉 Svoje mesto pa bodo na blogu našle tudi recepture s kolekcije "INSTA RECEPT" in sem in tja še kakšna cvetka z mojega "LAJFA" v rubriki "KAJ DOGAJA", ki jo malo zapostavil... 🙈🙉🙊 Pri nekaterih insta receptih ne uporabljam oz ne zapisujem količin, saj delam po občutku. In če sem iskren, takrat izpade najboljši rezultat!!! 😋😋😋 Če pa potrebujete kak dodaten nasvet oz razlago iz mojih "INSTA RECEPTOV" mi lahko brez zadržkov pišete v ZS preko družabih obmrežij, kot komentar pod objavo ali na E naslov blaz.kuha@t-2.net. Spodaj pa že prvi recept s kolekcije...
Za pripravo domače jetrne paštete lahko uporabite jetra mlade govedine, telečja, svinjska ali piščančja jetra.
KOLIČINA NAMIG: 3 pesti narezanih jeter, približno 140 g masla in ena večja čebula.
Okusno domačo jetrno pašteto imate lahko shranjeno v hladilniku do 5 dni.

Čebulo očistimo in narežemo na rezine. Jetra narežemo na kose. Jetra in čebulo prepražimo na oljčnem olju.
Nato praženo mešanico začinimo s soljo, poprom, česnom, majaronom in peteršiljem. Zalijemo s toliko goveje juhe, da so jetra pokrita (če nimate goveje juhe ali goveje osnove, lahko zalijete z vodo in dodate malenkost jušne kocke). Kuhate približno 10 minut.
Osnovo za jetrno pašteto pustimo, da se ohladi.
Ohlajeni osnovi dodamo maslo sobne temperature. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno zmes. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Namig za serviranje: jetrno pašteto lahko med drugim servirate v kombinaciji s popečenim toastom, parmezanom in peteršiljem. Pripravite lahko tudi košarice iz listnatega ali krhkega testa. Odlična ideja tudi rolice iz listnatega testa, ki jih pripravite tako kot rolice za šamrole.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo