Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Jetrna pašteta - insta recept



Preproste sestavine in zelo okusen rezultat!
Mljask za dobro jutro...

Najverjetneje je lonček z jetrno pašteto končala tudi že v vaši nakupovalni košarici. Vendar, zakaj jo nebi pripravil sami? Priprava je preprosta, rezultat zelo okusen, a hkrati se boste izognili vseh nepotrebnih tako imenovanih ojačevalcev okusa, E-jev...💪💖😋😃
Mojo dozo dnevnih vragolij in hitre insta recepte lahko spremljaš na ⏩FACEBOOK PROFIL ali ⏩INSTAGRAM PROFIL



V zadnjem obdobju oz zadnji mesec in pol poleg ustvarjanja v kuhinji opravljam še nekaj poslov, ki mi vzamejo veliko časa. In v tem obdobju mi posledično "ŽAL" zmanjkuje časa za objavo receptur na blogu. Postavljam dva jedilna lista za naročnika, pripravljam svojo prvo...
Kljub vsemu je v tem obdobju nastalo kar nekaj odličnih in okusnih receptur, ki bodo slej ko prej našle prostor na blogu... 😉 Svoje mesto pa bodo na blogu našle tudi recepture s kolekcije "INSTA RECEPT" in sem in tja še kakšna cvetka z mojega "LAJFA" v rubriki "KAJ DOGAJA", ki jo malo zapostavil... 🙈🙉🙊 Pri nekaterih insta receptih ne uporabljam oz ne zapisujem količin, saj delam po občutku. In če sem iskren, takrat izpade najboljši rezultat!!! 😋😋😋 Če pa potrebujete kak dodaten nasvet oz razlago iz mojih "INSTA RECEPTOV" mi lahko brez zadržkov pišete v ZS preko družabih obmrežij, kot komentar pod objavo ali na E naslov blaz.kuha@t-2.net. Spodaj pa že prvi recept s kolekcije...
Za pripravo domače jetrne paštete lahko uporabite jetra mlade govedine, telečja, svinjska ali piščančja jetra.
KOLIČINA NAMIG: 3 pesti narezanih jeter, približno 140 g masla in ena večja čebula.
Okusno domačo jetrno pašteto imate lahko shranjeno v hladilniku do 5 dni.

Čebulo očistimo in narežemo na rezine. Jetra narežemo na kose. Jetra in čebulo prepražimo na oljčnem olju.
Nato praženo mešanico začinimo s soljo, poprom, česnom, majaronom in peteršiljem. Zalijemo s toliko goveje juhe, da so jetra pokrita (če nimate goveje juhe ali goveje osnove, lahko zalijete z vodo in dodate malenkost jušne kocke). Kuhate približno 10 minut.
Osnovo za jetrno pašteto pustimo, da se ohladi.
Ohlajeni osnovi dodamo maslo sobne temperature. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno zmes. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Namig za serviranje: jetrno pašteto lahko med drugim servirate v kombinaciji s popečenim toastom, parmezanom in peteršiljem. Pripravite lahko tudi košarice iz listnatega ali krhkega testa. Odlična ideja tudi rolice iz listnatega testa, ki jih pripravite tako kot rolice za šamrole.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]