Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pomaka Baba Ganoush

Dimljen libanonski namaz iz jajčevcev s tahinijem, limono in česnom – kremast, aromatičen in popoln za mazanje ali pomakanje.

Če imaš rad jajčevce, bo ta kremasti libanonski namaz hitro postal tvoj novi favorit. Baba ganoush je tisti čaroben spoj dimljenega okusa, oreškaste tahinije in svežine limoninega soka — popoln za mazanje, pomakanje ali kar z žlico!

Sestavine (za 4 osebe)

  • 2 večja jajčevca

  • 4 žlice tahinija

  • 2 stroka česna

  • sok 1 limone

  • 1 čajna žlička mlete kumine

  • sol in sveže mlet poper po okusu

Za posip (neobvezno, a zelo priporočljivo)

  • peščica rubinasto rdečih semen granatnega jabolka

  • nekaj svežih lističev mete

  • peščica popečenih pinjol

  • 1 žlica olivnega olja (ekstra deviško)

Za postrežbo

  • ploščati kruh (flatbread) ali tvoj najljubši “dipper”

Priprava

  1. Peči jajčevce: Položi jih na odprt plamen, žar ali v pečico (180 °C) za 20–30 minut, dokler se lupina ne ožge in počrni.

  2. Pari in ohladi: Vroče jajčevce prestavi v skledo, pokrij s folijo in pusti nekaj minut, da se naparijo. Nato odstrani ožgano lupino.

  3. Zmešaj: Meso jajčevcev grobo nasekljaj in pretlači. Dodaj tahini, stisnjen česen, limonin sok, kumino, sol in poper. Dobro premešaj, da dobiš gladko in kremasto zmes.

  4. Postrezi: Prenesi v skodelico, potresi z granatnimi semeni, pinjolami, meto in pokapaj z olivnim oljem.

  5. Uživaj! Najboljše je še rahlo toplo, s sveže popečenim ploščatim kruhom ali zelenjavnimi palčkami.

  6. 0.0/ 5 (0)

Če želiš izrazitejši dimljen okus, jajčevce peci neposredno nad plamenom ali na oglju. Za bolj kremasto teksturo jih lahko zmešaš z vilico ali paličnim mešalnikom – odvisno, kako “rustikalno” rad imaš svoj baba ganoush.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo