Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rižota z bučo, kozjim sirom in popečenimi orehi

Kremasta rižota z bučo in kozjim sirom – okusno, jesensko in hitro kosilo z gurmanskim pridihom.

Kremasta osnova, mehke kocke buče in rahlo pikanten kozji sir ustvarijo lepo zaokrožen, jesenski okus. Preprost postopek, a rezultat, ki je čisto “restavracija doma”.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g arborio riža
  • 250 g maslene buče, na majhne kocke
  • 1 manjša čebula
  • 600 ml vroče zelenjavne jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
  • 50 g mladega kozjega sira
  • 2 žlici sesekljanih orehov
  • 1 žlica masla
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1. Na olju popraži nasekljano čebulo, dodaj riž in ga na hitro prepraži.

2. Dodaj bučo in začni prilivati vročo osnovo po zajemalkah; stalno mešaj.

3. Kuhaj približno 20 minut, da je riž na zob, buča pa mehka.

4. Vmešaj maslo, kozji sir in polovico orehov. Postrezi posuto s preostalimi orehi.

0.0/ 5 (0)
KUHLA – Sladki Hit(ri)

Sladki Hit(ri) – posladkaj trenutek

Hitro, slastno, sladko: kuharske ideje, ko si želiš nečesa enostavnega, a okusnega. Sladice, prigrizki, hitre kreme.

Odkrij PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo