Kremasta osnova, mehke kocke buče in rahlo pikanten kozji sir ustvarijo lepo zaokrožen, jesenski okus. Preprost postopek, a rezultat, ki je čisto “restavracija doma”.
Sestavine (za 2 osebi)
- 150 g arborio riža
- 250 g maslene buče, na majhne kocke
- 1 manjša čebula
- 600 ml vroče zelenjavne jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
- 50 g mladega kozjega sira
- 2 žlici sesekljanih orehov
- 1 žlica masla
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
1. Na olju popraži nasekljano čebulo, dodaj riž in ga na hitro prepraži.
2. Dodaj bučo in začni prilivati vročo osnovo po zajemalkah; stalno mešaj.
3. Kuhaj približno 20 minut, da je riž na zob, buča pa mehka.
4. Vmešaj maslo, kozji sir in polovico orehov. Postrezi posuto s preostalimi orehi.
.jpg)
Sladki Hit(ri) – posladkaj trenutek
Hitro, slastno, sladko: kuharske ideje, ko si želiš nečesa enostavnega, a okusnega. Sladice, prigrizki, hitre kreme.
Odkrij PDF
Ni komentarjev
Objavite komentar