Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine z gobovo omako, žajbljem in parmezanom

Bogata gobova omaka z žajbljem in parmezanom – preprost, aromatičen recept za hitro torekovo kosilo.

Ko zadiši po gobah, je jesen uradno tu. Hitra omaka s toplimi, zemeljskimi notami in žajbljem je točno tisti “comfort”, ki ga v torek potrebuješ – preprosto, lepo zaokroženo in vedno uspelo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g testenin (tagliatelle, penne …)
  • 250 g svežih gob (šampinjoni, jurčki ali mešanica)
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 žlička suhega ali nekaj listov svežega žajblja
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1. Testenine skuhaj al dente v dobro soljeni vodi.

2. Na olju popraži čebulo in česen, dodaj narezane gobe ter praži 5–7 minut.

3. Zalij z osnovo, dodaj žajbelj in smetano ter kuhaj 5 minut, da se omaka nekoliko zgosti.

4.Vmešaj kuhane testenine in parmezan ter premešaj. Postrezi takoj.

0.0/ 5 (0)
Kuhla – Rola se mi

🔁 Rola se mi – tortilje v vseh oblikah

Od zajtrka do večerje in sladkih presenečenj – 30 idej, kako tortilje spremeniti v nekaj več. Preprosto, igrivo in polno domišljije. 🌯

📄 Odkrij PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo