Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sladki žganci z jabolki in cimetom

Topla jesenska sladica v 10 minutah – kremasta koruzna kaša z jabolki in cimetom.

Hej, šolar/šolarka! 🎒 Počitnice niso samo za spanje do poldneva 😉 — so tudi priložnost, da postaneš chef svoje kuhinje. Spodaj te čaka recept za nedeljsko kosilo, napisan tako, da ga zmoreš sam/a (z minimalno pomočjo odraslih). Koraki so jasni, okusi top, ti pa boš ponosen/ponosna na vsako pripravljeno porcijo. Pripravi predpasnik, pogrni mizo in začni svoj dnevni izziv!

🛡️ Mini varnost: pri pečici, vroči ponvi in nožu naj ti pomaga odrasla oseba; lase spni, rokave zavihaj, roke umij. Zmoreš! 💪

Za konec počitnic nekaj čisto toplega in domačega. 🍎
Sladki žganci so kot topla odeja – mehki, dišeči, in spomnijo na babico.
Z jabolki, cimetom in medom postanejo prava jesenska sladica.
Ni komplicirano, ni dolgo – samo malo ljubezni in mešanja.
In potem – sedi, uživaj in zaslužiš si svoj “masterchef” naziv!

Sestavine:

  • 150 g koruznega zdroba

  • 400 ml mleka

  • 1 jabolko

  • 1 žlička cimeta

  • 1 žlica medu ali sladkorja

  • ščepec soli

Postopek:

  1. V kozici zavri mleko s ščepcem soli.

  2. Med mešanjem dodajaj zdrob, dokler se ne zgosti.

  3. Vmešaj cimet in med, nato dodaj naribano jabolko.

  4. Kuhaj še minuto, nato odstavi.

  5. Postrezi toplo – in nasmejano!

    0.0/ 5 (0)

Namig: Posuj z drobtinami, popraženimi na maslu – kot babičina verzija.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo