Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tortilja bowl s piščančjim filejem, koruzo in fižolom

Tortilja bowl s piščancem, koruzo in fižolom – barvit, svež in nasiten nedeljski krožnik z veliko okusa.
Nedelja je kot naročena za nekaj barvitega, svežega in malo “party”. Tortilja bowl združi vse okuse burrita, le da je lepo razporejen v skledi: hrustljava tortilja, sočni piščančji trakci, koruza, fižol, avokado in osvežujoč jogurtov preliv. Jed je lahkotna, nasitna in pripravljena hitreje, kot izgleda.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjega fileja
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • sol in poper po okusu
  • 1 konzerva koruze, odcejeno
  • 1 konzerva črnega fižola, odcejeno
  • 1 paradižnik ali 5 češnjevih
  • ½ avokada
  • pest solate ali rukole
  • 2 tortilji

Preliv

  • 3 žlice navadnega jogurta
  • sok ½ limete
  • malo česna granulata
  • sol po okusu
Več takih idej v KUHLA PDF izdajah Hitre rešitve, preverjeni recepti in jasni postopki.
Oglej si ponudbo

Postopek

  1. Piščanca narežemo na trakove, začinimo in popečemo.
  2. Tortilji premažemo z oljem, ju oblikujemo v skledi in popečemo, da postaneta hrustljavi.
  3. Koruza in fižol naj bosta odcejena, zelenjavo narežemo.
  4. Zmešamo jogurt, limetin sok, česen granulat in sol.
  5. V skledo položimo tortiljo, dodamo solato, piščanca, koruzo, fižol, paradižnik in avokado.
  6. Pokapljamo s prelivom.
0.0/ 5 (0)
💡 Namig: Dodaj jalapeño ali svežo čili omako, če želiš malo pikantnosti.
PRIPRAVE NA DECEMBER

Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike

Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.

Razišči decembrske članke
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo