Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Medeni piškoti

Pozitivno vzdušje z omamnim vonjem ob domačem drobnem pecivu v decembru ne gre...


Okusi za zimske dni!

RECEPTI PIŠKOTI

Priprava domačih piškotov je "IN" skozi vse leto. Vendar v zimskem obdobju in v času veselega decembra priprava dobi še dodatno na popularnosti. 👍 Na tržišču je kopica ponudnikov pri katerih lahko dobimo zelo okusne piškote in drobno pecivo. Kljub temu razlogu tradicija narekuje domače izdelke... 💝 Saj "DOMAČE JE LE DOMAČE!", a hkrati sem prepričan da si nas veliko ne želi, da izgine pozitivno vzdušje med ustvarjanjem... In da o vonju v domačem okolju med ustvarjanjem niti ne izgubljam besed. 👌😋😋😋😍😍💖

DROBNO PECIVO
Na blogu se je že znašlo kar nekaj receptov za piškote. Meni osebno se nekateri okusi resnično naravnost božanski 😉😋in priporočam njihovo pripravo. Ravno prav hrustljavi in sočni ➧AJDOVČKI , ➧RABARBARINI PIŠKOTI S KORENČKOM z nežnim kiselkastim priokusom rabarbare, decembrski okusi v obliki ➧ČOKOLADNI COOKIJI . Za tiste, ki se izogibajo jajc bodo pravšnji ➧PIŠKOTI BREZ JAJC IN SLADKORJA. Pika na ˇIˇvsekakor slastno omamne ➧RAFAELO KROGLICE iz krompirja, ki se s kokosom prelevijo v popolno celoto. 
RECEPTI SLADICE
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 730 g peciva ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 12 minut  ALERGENI laktoza, gluten, jajca

170 g ajdove moke
170 g ržene moke
110 g cvetličnega medu
60 g rjavega sladkorja
110 g masla
eno jajce
ščep soli
¼ čajne žlice cimeta
zvrhana žlica pecilnega praška
¼ čajne žlice naribane limonine lupine

DODATKI
marmelada, čokoladno lešnikov namaz, kikirikijev namaz, mleti sladkor, čokolada v prahu, kandirano sadje, čokolada
...



1. V kozico nalijemo med. Dodamo maslo in rjavi sladkor. Nad ognjem segrevamo toliko časa, da se maslo in sladkor raztopita. Večkrat premešamo. Odstavimo iz ognja. Stopljeni zmesi dodamo sol, cimet in naribano limonino lupino. Premešamo in pustimo, da se ohladi.

2. V ohlajeno zmes umešamo jajce. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo testno gmoto. Testo stresemo na pomokano površino, ga dobro pregnetemo in zavijemo v folijo za živila. Shranimo v hladilnik za pol ure.
DELOVNI NAMIG Za pomokano delovno površino in med valjanjem testa uporabite ajdovo ali rženo moko.

3. Testo razvaljamo na debelino 4 do 5 milimetrov. Z modelčki za izrez izrežemo piškote. 
DELOVNI NAMIG Pri izrezu uporabite svojo kulinarično domišljijo in se prepustite ustvarjanju. Ena od možnosti je tudi, da izrežete kvadrate. Obložite z drobno narezanim kandiranim sadjem in koščkom čokolade. Prepognete in rob nežno pritisnete, da se testo zlepi. V primeru, da boste pripravili žepke jih pecite približno tri minute dlje.

NAJBOLJŠI KUHARSKI BLOG

4. Izrezane piškote položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12-14 minut.

SERVIRNI NAMIG Del pečenih piškotov namažete z enim od izbranih namazov ali pa celo uporabite več različnih. Jaz osebno med drugim uporabil marmelado iz papaje, brusnično marmelado in kikirikijev namaz. Omenjeni okusi se odlično ujamejo z ajdovo moko in priokusom cvetličnega medu. Ena od možnosti je tudi, da mlačne piškote povaljate v mletem sladkorju z ali brez dodatka cimeta ali v mešanici mletega sladkorja in čokolade v prahu. Piškote lahko do polovice namočite v stopljeno belo ali temno čokolado in potrosite s kandiranim sadjem ali mletimi orehi...




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo