Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kremasta paradižnikova rižota z baziliko

Kremasta rižota s paradižnikom in svežo baziliko – enostavno kosilo za vsak dan v tednu.

Hitro, kremasto in vedno uspešno – paradižnikova rižota. Bazilika poskrbi za svežino, rižota pa je gotova v pol ure.

Sestavine

  • 250 g riža za rižoto
  • 1 čebula
  • 1.5 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + 1 jušna kocka
  • 50 g parmezana
  • sveža bazilika
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Na olju prepraži sesekljano čebulo.
  2. Dodaj riž in ga rahlo popraži, nato zalij z malo osnove.
  3. Počasi dodajaj osnovo in mezgo, ves čas mešaj.
  4. Kuhaj približno 18–20 minut, da je riž kremast in al dente.
  5. Na koncu vmešaj nariban parmezan in svežo baziliko.

Za bolj poln okus dodaj 1 žličko masla tik pred serviranjem.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo