Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špageti z rukolo, češnjevci in burrato

Sveži špageti z rukolo, sočnimi paradižniki in kremno burrato – okus Italije v 15 minutah.

Ko je malo časa in veliko lakote, je italijanska kuhinja najboljši odgovor. Špageti z rukolo in češnjevci so polni barv in svežine, burrata pa jih zaokroži z bogato kremnostjo. Jed je na mizi v 15 minutah, okus pa čisto poletje na krožniku.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g špagetov

  • 200 g češnjevih paradižnikov

  • 1 pest rukole

  • 1 burrata (125 g)

  • 2 stroka česna

  • 3 žlice olivnega olja

  • aol in poper po okusu

Postopek

  1. Špagete skuhaj v osoljeni vodi do al dente.

  2. V ponvi na olivnem olju počasi popraži narezan česen.

  3. Dodaj razpolovljene češnjevce, začini s soljo in poprom ter praži 5 minut, da se zmehčajo.

  4. Kuhane špagete prestavi v ponev, dodaj nekaj vode od kuhanja in premešaj.

  5. Serviraj, potresi z rukolo in na vrh položi burrato, ki jo na krožniku rahlo raztrgaj.

Za dodatno aromo lahko uporabiš limonino lupinico ali nekaj listov sveže bazilike.

0.0/ 5 (0)
Mini jagodne tortice
Mini jagodne tortice

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo