Ko je malo časa in veliko lakote, je italijanska kuhinja najboljši odgovor. Špageti z rukolo in češnjevci so polni barv in svežine, burrata pa jih zaokroži z bogato kremnostjo. Jed je na mizi v 15 minutah, okus pa čisto poletje na krožniku.
Sestavine (za 2 osebi)
- 
200 g špagetov
 - 
200 g češnjevih paradižnikov
 - 
1 pest rukole
 - 
1 burrata (125 g)
 - 
2 stroka česna
 - 
3 žlice olivnega olja
 - 
aol in poper po okusu
 
Postopek
- 
Špagete skuhaj v osoljeni vodi do al dente.
 - 
V ponvi na olivnem olju počasi popraži narezan česen.
 - 
Dodaj razpolovljene češnjevce, začini s soljo in poprom ter praži 5 minut, da se zmehčajo.
 - 
Kuhane špagete prestavi v ponev, dodaj nekaj vode od kuhanja in premešaj.
 - 
Serviraj, potresi z rukolo in na vrh položi burrato, ki jo na krožniku rahlo raztrgaj.
 
Za dodatno aromo lahko uporabiš limonino lupinico ali nekaj listov sveže bazilike.
  
  Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐

    
  
  
Ni komentarjev
Objavite komentar