Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Filipinski pridih: “Blaž-Halo” – tropska sladica iz vsega po malem

Tropska sladica v kozarcu – mango, kokosova krema, vanilijev sladoled in hrustljavi kosmiči. Prava eksplozija okusov poletje v kozarcu!

Če obstaja sladica, ki je sinonim za veselje v kozarcu, je to Halo-Halo — dobesedno “zmešano-zmešano”.

Na Filipinih v kozarcu ali skledi naložijo plasti zdrobljenega ledu, kokosovega mleka, sadja, želejev, fižola, sladoleda in celo koruze!
Moj “Blaž-Halo” je poenostavljena, bolj kremna verzija z mangom, kokosom in vanilijo — tropski raj v kozarcu.

Sestavine (za 2–3 porcije)

  • 1 zrel mango (olupljen in narezan na kocke)

  • 150 ml kokosove kreme ali gostega kokosovega mleka

  • 2 žlički kondenziranega mleka 

  • 1 pest ledu (zdrobljenega)

  • 2 kepici vanilijevega sladoleda

  • 2 žlici koruznih kosmičev (zdrobljeno) in kokosov čips (zdrobljen)

Postopek priprave

  1. Pripravi kozarce – uporabi prozorne, višje kozarce ali manjše skledice.

  2. Na dno dodaj plast manga, nato kokosovo kremo in kapljico kondenziranega mleka.

  3. Dodaj led in na vrh kepico vanilijevega sladoleda.

  4. Zaključi s hrustljavimi kosmiči in kokosovimi lističi.

  5. Postrezi takoj — naj se vse malo zmeša, ko se začne topiti.

    0.0/ 5 (0)

Za “Instagram-ready” izgled postrezi v steklenem kozarcu na črnem ozadju, da barve res zasijejo.
Lahko dodaš tudi nekaj kock želeja ali svežih borovnic za dodatno barvno plast.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo