Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena svinjska ribica z jabolčno-čebulno omako in pirejem iz sladkega krompirja

Sočna ribica, jabolčno-čebulna omaka in svilnat sladki krompir – popolna sredina tedna.

Sočno zapečena ribica, jabolka in čebula v nežno sladkasti omaki ter puhast pire iz sladkega krompirja – krožnik, ki ga poveže pravo jesensko razpoloženje. Pripravljeno brez kompliciranja, postreženo z velikim užitkom.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g svinjske ribice
  • 1 večje jabolko
  • 1 čebula
  • 200 g sladkega krompirja
  • 1 žlica masla
  • 100 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička medu
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1. Ribico posoli in popraj, na vroči ponvi jo na hitro z vseh strani zapeči, nato prenesi v pečico (200 °C) za približno 15 minut.

2. V ponev vsuj nasekljano čebulo, dodaj narezano jabolko, med in gorčico; zalij z vodo ali osnovo in kuhaj ~10 minut, da nastane gosta omaka.

3. Sladki krompir olupi, nareži in skuhaj ~15 minut; odcedi in pretlači s maslom, soljo in poprom.

4. Ribico nareži na rezine in postrezi s pirejem ter jabolčno omako.

0.0/ 5 (0)
KUHLA 5×10

KUHLA 5×10 – zbirka hitrih navdihov

Pet idej × deset variant – maksimalna kreativnost s minimalnim naporom. Dobrodošla v svetu okusov, ki se rodijo hitro.

Odkrij PDF
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo