Sočno zapečena ribica, jabolka in čebula v nežno sladkasti omaki ter puhast pire iz sladkega krompirja – krožnik, ki ga poveže pravo jesensko razpoloženje. Pripravljeno brez kompliciranja, postreženo z velikim užitkom.
Sestavine (za 2 osebi)
- 300 g svinjske ribice
- 1 večje jabolko
- 1 čebula
- 200 g sladkega krompirja
- 1 žlica masla
- 100 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička medu
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
1. Ribico posoli in popraj, na vroči ponvi jo na hitro z vseh strani zapeči, nato prenesi v pečico (200 °C) za približno 15 minut.
2. V ponev vsuj nasekljano čebulo, dodaj narezano jabolko, med in gorčico; zalij z vodo ali osnovo in kuhaj ~10 minut, da nastane gosta omaka.
3. Sladki krompir olupi, nareži in skuhaj ~15 minut; odcedi in pretlači s maslom, soljo in poprom.
4. Ribico nareži na rezine in postrezi s pirejem ter jabolčno omako.

KUHLA 5×10 – zbirka hitrih navdihov
Pet idej × deset variant – maksimalna kreativnost s minimalnim naporom. Dobrodošla v svetu okusov, ki se rodijo hitro.
Odkrij PDF
Ni komentarjev
Objavite komentar