Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zelenjavna rižota z grahom in koruzo

Barvita, kremasta in pripravljena v eni ponvi – popolno hitro kosilo za otroke.

Hej, šolar/šolarka! 🎒 Počitnice niso samo za spanje do poldneva 😉 — so tudi priložnost, da postaneš chef svoje kuhinje. Spodaj te čaka recept za petkovo kosilo, napisan tako, da ga zmoreš sam/a (z minimalno pomočjo odraslih). Koraki so jasni, okusi top, ti pa boš ponosen/ponosna na vsako pripravljeno porcijo. Pripravi predpasnik, pogrni mizo in začni svoj dnevni izziv!

🛡️ Mini varnost: pri pečici, vroči ponvi in nožu naj ti pomaga odrasla oseba; lase spni, rokave zavihaj, roke umij. Zmoreš! 💪

Če misliš, da je rižota dolgočasna – počakaj, da poskusiš to! 🌽
Barvita, sladka od koruze, mehka od riža in dišeča od zelišč.
To je jed, s katero boš dokazal, da znaš kuhati “kot odrasli”.
Najlepše pa je, da se skuha v eni sami posodi – manj pomivanja!
Tvoje kosilo, tvoj ponos.

Sestavine:

  • 1 skodelica riža

  • ½ skodelice graha (zamrznjen)

  • ½ skodelice koruze

  • 1 žlica masla

  • ½ čebule

  • 400 ml zelenjavne jušne osnove

  • sol, poper

Postopek:

  1. V kozici stopi maslo in dodaj nasekljano čebulo.

  2. Dodaj riž in mešaj, da postekleni.

  3. Počasi dolivaj vročo jušno osnovo in mešaj, da riž postane mehak.

  4. Dodaj grah in koruzo, kuhaj še 5 minut.

  5. Posoli, popopraj in uživaj v svoji mini mojstrovini.

    0.0/ 5 (0)

Namig: Posuj s parmezanom, če želiš bolj “chefy” okus.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo