Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena polenta s parmezanom in špinačo

Pečena polenta s špinačo in parmezanom – hitro, hrustljavo in kremasto kosilo, pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Polenta ni vedno dolgočasna kaša! Ta hitra verzija nas popelje v svet krhkih, zlato rjavih rezin, ki se topijo v ustih, poleg pa aromatična špinača doda svežino in barvo. Instant polenta nam omogoča, da je ta “gourmet” krožnik pripravljen v rekordnem času. Popolna kombinacija hrustljavega in kremastega – in videz kot iz restavracije.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 150 g polente
  • 500 ml vode
  • 1 vrečka sveže mlade špinače
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 žlica masla
  • sol in sveže mleti poper po okusu
  • olje za pečenje

Postopek priprave:

  1. Kuhanje polente: V loncu zavremo vodo s ščepcem soli. Med nenehnim mešanjem počasi vsujemo polento, da ne nastanejo grudice. Kuhamo 3–5 minut, dokler ne zgosti.
  2. Dodajanje sira in začimb: Odstavimo, vmešamo parmezan in maslo, premešamo, da se stopita, ter začinimo s poprom.
  3. Oblikovanje polente: Polento vlijemo v manjšo pravokotno posodo, poravnamo in pustimo, da se popolnoma ohladi (vsaj 30 minut ali čez noč).
  4. Priprava špinače: V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo svežo špinačo in jo pražimo 2–3 minute, da oveni. Začinimo po okusu.
  5. Rezanje in pečenje polente: Ohlajeno polento narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in polento pečemo 3–4 minute na vsaki strani, da postane zlato rjava in hrustljava.
  6. Postrežba: Rezine polente položimo na krožnik, nanje dodamo špinačo in po želji posujemo še malo parmezana.

Nasvet:

Za ekstra hrustljav rezultat lahko rezine polente povaljamo v moki, jajcu in panko drobtinah. Špinači lahko dodamo strok česna za močnejši okus. Odlično se poda s poširanim jajcem ali pečenimi češnjevci.

PRIPRAVE NA DECEMBER

Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike

Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.

Razišči decembrske članke
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo