Polenta ni vedno dolgočasna kaša! Ta hitra verzija nas popelje v svet krhkih, zlato rjavih rezin, ki se topijo v ustih, poleg pa aromatična špinača doda svežino in barvo. Instant polenta nam omogoča, da je ta “gourmet” krožnik pripravljen v rekordnem času. Popolna kombinacija hrustljavega in kremastega – in videz kot iz restavracije.
Sestavine (za 2 osebi):
- 150 g polente
- 500 ml vode
- 1 vrečka sveže mlade špinače
- 50 g naribanega parmezana
- 1 žlica masla
- sol in sveže mleti poper po okusu
- olje za pečenje
Postopek priprave:
- Kuhanje polente: V loncu zavremo vodo s ščepcem soli. Med nenehnim mešanjem počasi vsujemo polento, da ne nastanejo grudice. Kuhamo 3–5 minut, dokler ne zgosti.
- Dodajanje sira in začimb: Odstavimo, vmešamo parmezan in maslo, premešamo, da se stopita, ter začinimo s poprom.
- Oblikovanje polente: Polento vlijemo v manjšo pravokotno posodo, poravnamo in pustimo, da se popolnoma ohladi (vsaj 30 minut ali čez noč).
- Priprava špinače: V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo svežo špinačo in jo pražimo 2–3 minute, da oveni. Začinimo po okusu.
- Rezanje in pečenje polente: Ohlajeno polento narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in polento pečemo 3–4 minute na vsaki strani, da postane zlato rjava in hrustljava.
- Postrežba: Rezine polente položimo na krožnik, nanje dodamo špinačo in po želji posujemo še malo parmezana.
Nasvet:
Za ekstra hrustljav rezultat lahko rezine polente povaljamo v moki, jajcu in panko drobtinah. Špinači lahko dodamo strok česna za močnejši okus. Odlično se poda s poširanim jajcem ali pečenimi češnjevci.
Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike
Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.
Razišči decembrske članke →

Ni komentarjev
Objavite komentar