Včasih se prileže nekaj bolj robustnega, kar lepo diši že iz pečice. Mehka rebrca, ki se ločijo od kosti, premazana z lepljivo BBQ omako, poleg pa kremasta polenta z zelišči. To je četrtek, ki ga boš hotel podaljšat do večera.
PS: Res, da današnje kosilo ne spada v do 30 minut, a ga moral uvrstiti... yummyyy 😋😋
Sestavine (za 2 osebi)
Za rebrca
-
600 g svinjskih rebrc
-
1 žlica olja
-
sol, poper po okusu
-
4 žlice BBQ omake (domača ali kupljena)
Za polento
-
100 g instant polente
-
500 ml vode ali jušne osnove
-
1 žlica masla
-
30 g naribanega parmezana
-
1 žlica drobno sesekljanega luštreka
Postopek priprave
-
Rebrca: Rebra natri z oljem, posoli, popraj. Položi jih v pekač, pokrij s folijo in peci 60 minut pri 170 °C.
-
Premaz: Odstrani folijo, premaži rebrca z BBQ omako in peci odkrito še 20 minut pri 200 °C, da se lepo zapečejo.
-
Polenta: V lonec zavri vodo ali osnovo, vsuj polento ob mešanju, kuhaj 3 min. Odstavi. Dodaj maslo, parmezan in luštrek. Premešaj.
-
Postrezi: Rebrca nareži med kostmi, postavi na posteljico polente in prelij s sokom iz pekača.
Rebrca lahko dan prej mariniraš z mešanico gorčice, medu in česna. Če imaš čas, peci jih še dlje – na nižji temperaturi za še bolj mehko meso.